Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Öğrencilerin Kutup Yıldızı Olacak

Düzce İl Emniyet Müdürlüğünün “Kutup Yıldızım Ol” Projesi kapsamında engelli çocukların ailelerinin rızası ile parmak izleri alındı. Bu sayede çocukların parmak izleriyle birlikte iletişim bilgileri de depolanacak ve kendisini ifade...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Düzce İl Emniyet Müdürlüğünün “Kutup Yıldızım Ol” Projesi kapsamında engelli çocukların ailelerinin rızası ile parmak izleri alındı. Bu sayede çocukların parmak izleriyle birlikte iletişim bilgileri de depolanacak ve kendisini ifade edemeyen engelli çocuklar Türkiye’nin neresinde kayıp olursa olsunlar, parmak izlerinden bulunabilecekleri gibi iletişim bilgilerine de ulaşılacak.
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri yaşadıkları bir olay üzerine “Kutup Yıldızım Ol” projesini hayata geçirdiler.
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde sağır, dilsiz ve kendisini ifade edemeyen bir engelli çocukla karşılaştılar. Bunun üzerine parmak izi alınan çocuğun İzmit’te oturduğu tespit edildi ve adres bilgilerine de yine parmak izinden ulaşılabildi. Bu olayla ortaya çıkan proje kapsamında Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ve Düzce Valiliği’ne bağlı özel öğrencilerin eğitim gördüğü okullar arasında yapılan proje ile engelli öğrencilerin velililerinin de izni ile parmak izleri alındı. Engelli öğrencilerin parmak izleriyle birlikte adres ve iletişim bilgileri de depolanmaya başladı.
ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK
Projenin oldukça faydalı olduğunu dile getiren Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu Müdürü Dilek Döner Kar, “Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ile birlikte yaptığımız istişareler sonucunda Kutup Yıldızım Ol Projesine bizde dahil olduk. Burada sadece engelliler değil yaşlılar, bulunamayanlar, kaybolanlar için çok güzel bir uygulama hayata geçirildi. Türkiye genelinde bazı dövme gibi uygulamalar var ama bizim kurumlarımız arasında ki uygulama daha güvenilir geliyor. Biz velilerimize ilettik ve heyecanlandılar. Velilerimiz çocuklarının parmak izlerinin alınmasını bekliyorlar. Biz Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi olarak 146 ağır engelli öğrenciyle çalışıyoruz. Kendini anlatamayan ve kaybolan çocuklarımız oluyor. Okul çevresinde kayıp oluyorlar pek sorun olmuyor ama bizde önlem almak amacıyla bu uygulamaya katıldık” diye konuştu.
Düzce İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Özbakır ise projenin fikir ve uygulama aşamasını anlatarak “Düzce otogarına bir engelli çocuk geldi. Hem dilsiz, hem sağır ve kendini ifade edemiyordu. Düzce’ye tek başına gelmişti. Kayıp müracaatından sonra çocuğun ailesine ulaşmak istedik. Çocuğun parmak izini aldık ve adresini tespit ettik. Çocuk ailesine aynı gün teslim edildi. Parmak izi konusu neden tüm çocuklara uygulanmasın, kendini ifade edemeyen engelli çocuklarımız neden kolay bulunmasın diye böyle bir uygulamaya başladık. Kutup yıldızım ol projesi kaybolan engelli ve kendini ifade edemeyen vatandaşlarımız için hazırlanan bir proje. Düzce’de 3 bin çocuğumuz var. Biz köylere de ulaşmak istiyoruz. Bu parmak izleri tüm Türkiye’de görülecek ve ailelerimize ulaşılacak” şeklinde konuştu.
Engelli çocukların aileleri ise uygulamadan oldukça memnun olduklarını ve herhangi yaşanması muhtemelen bir olaya karşı tedbir almak istediklerini dile getirdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.