Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Öğrenciler ‘Uçurtma Şenliği’nde Aileleri İle Birlikte Eğlendi

Tokat’ta düzenlenen ‘Uçurtma Şenliği’nde engelli öğrenciler aileleri ile farklı bir gün geçirmenin sevincini yaşadı.Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi tarafından Engelliler Haftası kutlama...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelli Öğrenciler ‘Uçurtma Şenliği’nde Aileleri İle Birlikte Eğlendi
Tokat’ta düzenlenen ‘Uçurtma Şenliği’nde engelli öğrenciler aileleri ile farklı bir gün geçirmenin sevincini yaşadı.
Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi tarafından Engelliler Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında 600 Evler Mahallesi’nde bulunan alanda Uçurtma Şenliği düzenlendi. Şenliğe katılan öğrenciler aileleri ile birlikte güzel saatler geçirdi. Bazı velilerde uçurtma uçurarak çocukluk günlerine döndü. Gökyüzüne havalanan yüzlerce uçurtma görsel bir şölen oluşturdu. Hava trafiğinin artması sonucu ise bir birine ipleri dolaşan bazı uçurtmalar yere düştü. Ağaçlara takılan uçurtmaları ise vatandaşlar kurtarmak için büyük çaba harcadı.
İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, artık geleneksel hale gelen etkinlik kapsamında özel çocuklarla birlikte farklı bir gün geçirdiklerini söyledi. Çocukların anne, babaları ve yakınları ile eğlendiklerini ifade eden Yazıcı, “Bu çocuklarla beraber olabilmek, ailelerinin yanında olduğumuzu hissettirmek bence toplum olarak görevimiz. Bugünde onların güzel bir örneği olduk” dedi.
Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, kentin kurumların iş birliğinde düzenlenen etkinliğin anlamlı olduğunu, önemli olan özel çocukların durumuna dikkat çekmek olduğunu belirterek, “Uçurtma Şenliği’ni piknikle beraber birleştirdik. Özel çocuklarımızın anne ve babalarına güzel bir gün yaşatmak istedik. Çocuklar mutlu olsun istiyoruz. Bütün çabamız bu yönde. Bu çocuklarımız içi n ne yapsak azdır diye düşünüyorum” diye konuştu.
Beyaz Ay Derneği Şube Başkanı Suna Köten de 3 yıldır devam eden şenliğe katılan herkesin çok mutlu olduğunu, kendilerinin de uçurtma uçurarak çocukluklarına döndüklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.