Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Motosikletçi 10 Bin Kilometre Yol Katedecek

Trabzon’da yaşayan engelli motosikletçi ve Sakatlar Derneği Trabzon Şube Başkanı Tayfun Serdar, engellilerin sorunları için farkındalık oluşturmak amacıyla, Türkiye turuna çıktı.Türkiye’nin 61 ilini dolaşarak 10 bin kilometre yol katedecek...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzon’da yaşayan engelli motosikletçi ve Sakatlar Derneği Trabzon Şube Başkanı Tayfun Serdar, engellilerin sorunları için farkındalık oluşturmak amacıyla, Türkiye turuna çıktı.
Türkiye’nin 61 ilini dolaşarak 10 bin kilometre yol katedecek Tayfun Serdar motosikletiyle geldiği Balıkesir’de Balıkesir Sakatlar Derneği Başkanı Zeki Uslu ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Gerçekleştirdiği proje hakkında bilgi veren Serdar, "Bir ayda 60’ı aşkın şehre ulaşmayı hedefliyorum. 2011 yılından bu yana motosiklet sporu yapıyorum. Engelli bir vatandaşın motor kullanmasının kanuni hakkı olduğunu ve bu sporu yapabileceğini ortaya koymak istedim. Bu kapsamda ziyaret ettiğim illerde engellilerin sorunlarını, onlara yönelik çalışmaları ve yerel yönetimlerin engelliler için verdiği hizmetin, engelli turizminde gelinen seviyenin tespitini yapmayı amaçlıyorum" dedi.
Türkiye’yi motosikletiyle gezdikten sonra dünya turuna da başlayacağını söyleyen Tayfun Serdar, "Oralarda engelli turizmimizi anlatmayı planlıyorum. Yaptığımız projeyi üç başlıkta değerlendireceğiz. Engellilerin yerelden kaynaklı sorunları, yerel yönetimlerin bakış açısı ve vermiş olduğu hizmetler, engelli turizmi. Bunlar üç başlıkta ayrı ayrı çalışmalar haline getirilecek. Daha sonra çıkan rapor doğrultusunda yapılacak olan çalışmalarda gezdiğimiz illerde bize gelen tepkiler doğrultusunda bölgelerde toplanıp bu sorunlara yönelik çalışmalar yapılacak. Gittiğimiz illerde hangi ilde ne yapılmış? Bunların bilgisini vermeye çalışacağız. Turizm noktasında da bu büyük bir çalışma olacak, yurt dışında bizzat ben sunumunu yapacağım. Bu proje kapsamında ülkemizde 61 il gezerek 10 bin kilometre yol yapacağım. Engelli bir sporcu olduğumdan destek sağlanmadı. Birçok yerle ilişki kurdum. Şu an en büyük destekçim Ortahisar Belediyesidir. Bu projeyi bitirmeyi başarabilirsem önümüzdeki yıl engelli turizmde elde ettiğimiz veriler ile birlikte dünya turuna çıkıp 40 ülkeyi gezmek istiyorum" şeklinde konuştu.
"Engelin çizgide son buluşu" adlı proje kapsamında Balıkesir’e gelen engelli sporcu Tayfun Serdar’ı karşılayan Sakatlar Derneği Başkanı Zeki Uslu ise, "Tayfun Beyi tebrik ediyorum. Engellilerin topluma katılması için medeni cesaretini ortaya koyan nadir insanlardan. Evini, ocağını, çoluk çocuğunu bırakıp, il il gezip, ’benim de bu hayatta yaşama şansım var, benim de bu hayatta ayakta durma hakkım var, insan olma hakkım var’ deyip kendisini ifade etme yolunu seçti. Bana göre doğru yol. Aynı zamanda bizleri temsil edecek. Gittiği her yerde ilgi görecek. Biz de kendisi Balıkesir’e geldiğinde heyecanlandık. Bana geldiğinde sorduğu ilk soru şu oldu. ’Balıkesir’de yerel yönetimler engelliler ile ilgileniyor mu?’ Evet yerel yönetimler bizimle ilgileniyor. Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur engellilerin sorunları ile ilgileniyor. Artımız var, eksiğimiz yok. Tayfun Bey inşallah gittiği her ilde de artılarla karşılaşır. Yollarda karşılaşabileceği olumsuzluklara ve kötü sonuçlara bakmamak lazım, derneklerde bir kazan kaynıyor. Takmayın biz yapacağımızı yapmaya çalışıyoruz. Duruşumuzu belirlemeye ve hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.