Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Mehteran Takımı Gösteriye Hazırlanıyor

Antalya’da bir grup engelli gencin oluşturduğu Kepez Belediyesi Engelli Vakfı Mehteran Takımı, gösteriye hazırlanıyor.Antalya’da 3’ü fiziksel ve bedensel toplam 20 yetişkin engellinin oluşturduğu Kepez Belediyesi Engelli Vakfı Mehteran...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da bir grup engelli gencin oluşturduğu Kepez Belediyesi Engelli Vakfı Mehteran Takımı, gösteriye hazırlanıyor.
Antalya’da 3’ü fiziksel ve bedensel toplam 20 yetişkin engellinin oluşturduğu Kepez Belediyesi Engelli Vakfı Mehteran Takımı gösteriye hazırlanıyor. Hayatlarını bir kenarda geçirmek yerine kendi ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayabileceği bir iş hayali kuran 4’ü kız 17 genç, Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları’nda (AKMEK) aldıkları eğitimlerle birbirleriyle uyumlu olarak davul, zil, kös çalmayı öğrendi. Aralarında down sendromlu çocukların da olduğu takımın ağabeyliğini, yüzde 86 görme engelli olan mehterbaşı Ali Uşaklı, görme engelli zurnacılar Elmalı Ali Mumcu Ortaokulu Türkçe öğretmeni Selami Çiftçi ile Döşemealtı TOKİ Ortaokulu Türkçe öğretmeni Mehmet Kahramanoğulları yapıyor.
"HEDEF ENGELLİLERE İSTİHDAM"
Mehteran takımının proje ortağı olan Kepez Belediyesi’nin iki etkinliğinde sahne deneyimi yaşadığını anlatan Engelli, Eğitim, Kültür, Sağlık, Spor Vakfı Antalya Şube Başkanı Gülcan Ay, son 5 aydır haftanın 6 günü 3’er saat prova yapılarak hazırlandıklarını söyledi. Vakıf olarak hedeflerin engelli bireyleri istihdam etmek olduğunu vurgulayan Ay, "Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’ye bu hedefimizi söyleyince, hiç düşünmeden destek olma kararını verdi. Bu takımın oluşmasının en büyük destekçisi olan başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.
YÜZÜMÜZÜ KARA ÇIKARMADILAR
Mehteran takımı ile başka gösterilere de hazırlanmak istediklerini belirten Ay, "Engelli çocukların da bir şeyler yapabildiğini ispat ettik. Engelli bireylerin de yapabileceği bir şeyler olduğunu gösterdik. Ben buna inandım, onlar da çalışarak yüzümüzü kara çıkarmadı" diye konuştu.
"ENGELLİ DİĞER ENGELLİYE YARDIM EDİYOR"
Takımı oluşturan bireylerin engel gruplarının farklı olmasına dikkat çeken Ay, "Prova hazırlıkları sırasında zihinsel engellilerin, görme engellerin yürümesine yardım ettiğine şahit oluyoruz. Bir engelli diğer bir engelliye yardım ederek yaşamlarını kolaylaştırabiliyorsa, bunu biz sağlıklı insanlar neden yapmasın. Vakıf olarak engelli bireylerin istihdamına katkı sağlayan projeler yürütüyoruz. Bu takım da bu amaçla kuruldu. Mehteran takımıyla istihdamlarını sağlamak istedik" ifadelerini kaydetti.
DAHA 12 YAŞINDA
En küçük mehteran olan 12 yaşındaki Aliyiğit Kuşdemir, nakkare çalıyor. Takımda yer almanın verdiği mutluluğu ifade eden zihinsel engelli Kuşdemir’in annesi Kamile Kuşdemir ise, "Oğlum ile çok gurur duyuyorum. Yaşamında bundan ileri dönemlerinin de iyi olacağını düşünüyorum. Burada müzik yaparak, yeni arkadaşlıklar kurarak mutlu oldu. Hem onun, hem bizim aynı grup arkadaşlarımız oldu" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.