Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli iş adamından örnek davranış

Çorum’da yaşayan ve doğuştan engelli iş adamı Emre Çıtak, engellileri ev hapsinden kurtararak hayata tutunmalarını sağlamak amacıyla örnek bir davranışa imza attı.Genç iş adamı Emre Çıtak, beyincik küçülmesi nedeniyle yürüyemeyen...

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çorum’da yaşayan ve doğuştan engelli iş adamı Emre Çıtak, engellileri ev hapsinden kurtararak hayata tutunmalarını sağlamak amacıyla örnek bir davranışa imza attı.
Genç iş adamı Emre Çıtak, beyincik küçülmesi nedeniyle yürüyemeyen iki engelliye yardım eli uzatarak akülü araç hediye etti. Kurban bayramı öncesi hem iki engellinin hem de ailelerinin yüzünü güldüren Çıtak, toplumun bütün kesimlerinden engellilere sahip çıkmaları için çağrıda bulundu.
İş adamı Çıtak, ilk olarak Kale Mahallesinde yaşayan 30 yaşındaki İsmail Kurt’u ziyaret etti. 8 yıl önce ortaya çıkan beyincik küçülmesi rahatsızlığı nedeniyle yatağa mahkum olan Kurt, genç iş adamıyla gazetecilere poz verdikten sonra aracıyla sokakta tur attı. Kurt, "Şu anda çok mutluyum. Sevinçliyim. Bu akülü aracı verenlere teşekkür ederim" dedi. Baba Alaaddin Kurt ise, akülü araç için genç iş adamına başvuru yaptıklarını ve bu taleplerinin geri çevrilmediğini belirterek, Çıtak ailesine teşekkür etti.
Çıtak, daha sonra Gülabibey Mahallesinde yaşayan ve doğuştan engelli olan 12 yaşındaki Buket Suna’yı ziyaret ederek akülü aracını teslim etti. Akülü araç sayesinde eve hapsolmaktan kurtulacak olan küçük Buket’in mutluluğu yüzüne yansıdı. Duyarlı davranışından dolayı Çıtak’a teşekkür eden baba Recep Suna, herkesin aynı hassasiyete sahip olmasını istediklerini ifade ederek, "Çocuklar eve hapis olmamalı. Onların yüzü güldürülmeli. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" dedi.
İş adamı Emre Çıtak ise, "İnsanları mutlu ettiysek ne mutlu bize. Amacımız, sadece Çorum’da değil bu tarz çalışmalarla ülke genelinde daha geniş kitlelere ulaşmak" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.