Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli gencin tek istediği iş bulup, kardeşi ve annesine bakmak

Mersin’de yaşayan 21 yaşındaki Celal Korkmaz isimli engelli genç, 15 aydır iş arıyor. Anne ve babası ayrı olan, annesi ve 9 yaşındaki kız kardeşi ile yaşayan engelli genç, yetkililerden iş konusunda yardım bekliyor. Korkmaz, yemek yiyecek,...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de yaşayan 21 yaşındaki Celal Korkmaz isimli engelli genç, 15 aydır iş arıyor. Anne ve babası ayrı olan, annesi ve 9 yaşındaki kız kardeşi ile yaşayan engelli genç, yetkililerden iş konusunda yardım bekliyor. Korkmaz, yemek yiyecek, dolmuşa binecek parasının bile olmadığını belirterek, "Her işi yaparım. Benim yapamayacağım iş yok, yeter ki iş olsun" dedi.
Mersin’in merkez Yenişehir ilçesine bağlı Menteş Mahallesi’nde annesi ve 9 yaşındaki kız kardeşiyle birlikte yaşayan Celal Korkmaz, 15 aydır iş arıyor. İş bulup, annesi ve kız kardeşine destek olmak isteyen Korkmaz, yetkililerden iş konusunda yardım bekliyor. Korkmaz, beynindeki bir damardaki tıkanıklıktan dolayı hafif zihinsel engeli doğduğunu, sağ kolunda da engeli bulunduğunu söyledi. Anne ve babasının 2006 yılında ayrıldığını belirten Korkmaz, "Annem ve kız kardeşimle yaşıyorum. Babam ile annem ayrıldıktan sonra sıkıntılar yaşamaya başladık. Annem, dedem vefat ettiği için onun aylığını alıyor ve o aylıkla evimizi geçindirmeye çalışıyor. Kardeşim daha henüz ilkokula gidiyor. Babam annemden ayrıldıktan sonra bize hiçbir katkısı olmadı. Şu anda Almanya’da yaşıyor. Bizi uzun süre arayıp sormadı. Zaten artık aradığında ben açmıyorum. Çünkü hem bize bugüne kadar hiç desteği olmadı hem de sözde beni Almanya’ya götürecekti ama hep beni kandırdı. Ne manevi anlamda ne maddi anlamda bize hiç yardım etmiyor" diye konuştu.
"Her işi yaparım"
15 aydır iş aradığını anlatan Korkmaz, "Yemek yiyecek, dolmuşa binecek param yok. Uzun süredir yağmur, çamur, soğuk, sıcak demeden iş arıyorum. Birçok yere başvuru yaptım. Mersin İşkur’a da başvuru yaptım ancak henüz hiçbir yerden dönüş olmadı. Herkes biz sizi ararız, döneriz diyor ama maalesef kimse geri dönmüyor. Engelli raporum da var. Ben her işi yaparım. Benim yapamayacağım iş yok, yeter ki iş olsun. Sağlam insan çalışabilir de engelli insan çalışamaz mı. Engelli insan sağlam insana göre daha fazla çalışır. Ben geçimimi sağlamak için iş arıyorum. Kardeşime ve anneme destek olmak istiyorum. Maddi olarak çok sıkıntı yaşıyoruz. Şu anda cebimde bir kuruş para yok. Şu anda anneannemde biraz bize destek veriyor ancak o şekilde geçimimizi sağlayabiliyoruz" şeklinde konuştu.
"Engelliler de bu toplumun bir parçası"
Engellilere yeterince destek olunmadığını söyleyen Korkmaz, "Engellilere destek olunmalı. Engelliler de bu toplumun bir parçası. Biz toplum içinde mağdur oluyoruz. İnsana insan gibi bakılmalı. Biz bu hayata gelirken nasıl geleceğimizi belirleyemiyoruz. Kimimiz engelli oluyor, kimimiz sağlam oluyor. Dünyada kimse anne ve babasını seçebiliyor mu. O yüzden bu dünyada farklı mezheplerden, farklı inançlardan, farklı düşüncelerden herkes bir arada yaşıyoruz. Engelli olarak bizler de normal insanlarla aynı havayı, aynı yeri paylaşıyoruz. Ben ev, araba, para istemiyorum sadece iş istiyorum. Kendi paramı kendim kazanmak istiyorum. Alnımın teriyle kazanacağım parayla eve katkı sağlamak, annem ve kız kardeşimin daha rahat etmesini istiyorum. O yüzden Allah rızası için yetkililerden, iş adamlarından bu konuda bana yardım etmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.