Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Genç Teröre Meydan Okudu

Gaziosmanpaşa’dan bir günlüğüne temsili askerlik için Hasdal Kışlası’na gidecek olan 20 yaşındaki zihinsel engelli Nurullah Cesur, verdiği mesajla herkesi duygulandırdı. Cesur, Doğu’da askerlik yaparak asker ve polislerle birlikte terörü...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziosmanpaşa’dan bir günlüğüne temsili askerlik için Hasdal Kışlası’na gidecek olan 20 yaşındaki zihinsel engelli Nurullah Cesur, verdiği mesajla herkesi duygulandırdı. Cesur, Doğu’da askerlik yaparak asker ve polislerle birlikte terörü bitirmek istediğini söyledi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçede askerlik çağına gelmiş engelli gençler için kına gecesi düzenledi. Plevne Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İlçe Müftüsü İsa Gürler, engelli asker adayları ve aileler katıldı.
BAŞKAN USTA ENGELLİ ASKER ADAYLARINA KINA YAKTI
Gaziosmanpaşalı engelli asker adayları temsili bir gün olarak yapacakları askerlik öncesi kendileri için düzenlenen kına gecesinde buluştu. Programda doyasıya eğlenme imkanı bulan gençler, aileleriyle birlikte unutamayacakları bir gün geçirdi. Engelli genç adaylarını yalnız bırakmayan Başkan Usta, gençlerin heyecanına ortak oldu. Gençlerin asker kınalarını yakan Usta, daha sonra gençlerle bol bol sohbet etti. Aileler çocuklarına kına yakılırken duygu dolu anlar yaşarken, gözyaşlarına hakim olamadı.
"AYNI GÜN HEM ASKER OLACAKLAR HEM TEZKERE ALACAKLAR"
Dönem dönem engelli gençler için asker programları düzenlediklerini belirten Başkan Hasan Tahsin Usta, "Yarın bir günlüğüne de olsa askerlik yapacaklar. Bugün kına yakıyoruz gençlerimize. Her dönem askerlerimiz için yaptığımızı engelli arkadaşlarımız için gelenek haline getirdik. Bugün de aileleri birlikte onları ağırlıyoruz. Onların askerlik kültürünün alt yapılarını oluşturuyoruz. Yarın da Hasdal Kışlamızda onları askere uğurluyoruz. Hem aynı gün askerlik yapıp hem tezkere alıyorlar. Bunun mutluluğunu onların gözünde görmek mutluluklarını paylaşmak bizleri de keyiflendiriyor" dedi.
Programda bir genç ile yaptığı sohbeti anlatan Usta, "Engelli bir kardeşimizle yaptığımız sohbette ’ben Doğu’ya gidiyorum’ demesi çok manidardı. Doğu’ya, ’Doğu’daki terörü bitirmek adına gitmek istiyorum’ diyor. Bu çok önemlidir ve çok anlam ifade ediyor. Buradan tüm millet olarak genciyle, yalısıyla, engellisiyle ne kadar birlik ve beraberlik vurgusu yapıldığının açık bir örneğidir" ifadelerini kullandı.
ENGELLİ GENÇ TERÖRE MEYDAN OKUDU
Bir günlüğüne de olsa askere gidecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Nurullah Cesur, "Askerimizin, polisimizin yanında olduğumu her zaman dualarımı eksik etmediğimi buradan bildirmek istiyorum. Allah onların yar ve yardımcısı olsun, Allah onları başımızdan eksik etmesin. Terörü bir an önce temizlesinler diyorum. Askere, oradaki polisimize ve askerimize yardım etmek amacıyla gidiyorum. Onlara yardım edeceğim ve onlarla beraber terörü temizleyeceğim" dedi.
Oğlu asker oluyor diye çok sevinçli olduğunu belirten anne Nevin Cesur ise, "Büyük oğlum yaptı askerliğini, küçük oğlum da yapacak onun için gurur duyuyorum askerlerimle" diye konuştu.
"OĞLUM BİR AYDIR BAYRAKLA CEBİNDE GEZİYOR"
Oğlunun programa günler öncesinden hazırlandığını belirten anne Gülsen Polat ise, "Bu duyguyu anlatmak çok zor bir şey ancak yaşayan bilir. Bir gün dahi olsa bu anı yaşamak çok güzel bir şey. Annelik içgüdüsü çok farklı bir şey. Bir aydır o kadar sevinçli ki herkese ’hakkınızı helal edin’ diyor. Herkesle konuşuyor sürekli bu konuyu. Bayrakla cebinde geziyor bir aydır" dedi.
Programda ayrıca asker adayları için hazırlanan çantalar da engelli gençlere hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.