Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli genç sosyal medyayı hayır yapmak için kullanıyor

Siirt’te Barış Amcalar adlı engelli genç, sosyal medya üzerinden yurt genelindeki belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlere ulaşarak, kentteki engellilere ve yoksul ailelerin çocuklarına yardım gönderilmesini sağlıyor.Siirt’te...

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2017 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelli genç sosyal medyayı hayır yapmak için kullanıyor

Siirt’te Barış Amcalar adlı engelli genç, sosyal medya üzerinden yurt genelindeki belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlere ulaşarak, kentteki engellilere ve yoksul ailelerin çocuklarına yardım gönderilmesini sağlıyor.

Siirt’te sosyal medya uzmanı olan engelli Barış Amcalar, sosyal medyayı hayır işleri için kullanıyor. Sosyal medya üzerinde kurduğu “Barış Köprüsü”yle her gün onlarca kişiye ulaşan Amcalar, yurt genelindeki belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin kentteki engellilere ve yoksul ailelerin çocuklarına yardım gönderilmesini sağlıyor. Amcalar, son olarak Batmanlı hayırsever iş kadını Perinaz Yaman ile iletişime geçerek, 160 öğrenciye giyim yardımı yapmasına aracı oldu.

Barış Köprüsü kampanyasının devam edeceğini belirten Amcalar, “Sağ olsun sosyal medyada temasa geçtiğimiz herkes çağrımıza cevap verdi. Batmanlı iş kadını Yaman daha önce de öğrencilerimize bot ve mont yardımlarında bulunmuşlardı. İnşallah daha çok kişiye ulaşma noktasında bu tablonun herkese örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Perinaz Yaman ise daha önce de bölgenin çeşitli illerinde yardımda bulunduğunu anlatarak, “Batman’dan geliyoruz. Siirt’teki bazı Kur’an kursları ve Eruh’taki yoksul ailelere yardım yaptık. Gerçekten insan ne kadar anlatsa gelip görmeden anlayamaz. Hendeklerden dolayı herkes merkeze taşındığından dolayı sıkıntılar çok fazladır. Bizim gönlümüzden çok şey geliyor ama imkanlarımız ancak bunu gerektiriyor. Daha önce de yardım yapmıştık. Engelli kardeşimiz Barış Amcalar bizimle temasa geçerek muhtaç öğrenci olduğunu söyledi, biz de imkanlar ölçüsünde yardım yaptım" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.