Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli dev çınarlar demokrasi nöbetinde

İzmir’in Bergama ilçesinde yapılan demokrasi nöbetinde, 80 yaşındaki felçli Rukiye Türkmen ve PKK ile mücadelede şehit düşen İzmirli askerlerden birini oğlu sandığı için fenalaşıp suya düşen, beyninde oluşan hasar nedeniyle de tekerlikli...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Bergama ilçesinde yapılan demokrasi nöbetinde, 80 yaşındaki felçli Rukiye Türkmen ve PKK ile mücadelede şehit düşen İzmirli askerlerden birini oğlu sandığı için fenalaşıp suya düşen, beyninde oluşan hasar nedeniyle de tekerlikli sandalyeye mahkum olan’ 72 yaşındaki Fatma Parmaksız, darbelere karşı demokrasiyi savundu.
İzmir’in Bergama ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine tepki göstermek amacıyla başlatılan demokrasi nöbetinin 19. gecesinde vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. Demokrasi nöbetine, ’den 70’e herkes destek verirken, iki dev çınar dikkat çekti. Ardı ardına geçirdiği iki felç sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan 80 yaşındaki Rukiye Türken, nöbete oğlu ile birlikte katıldı. Oğlu olmadan pek çok ihtiyacını karşılayamayan Rukiye Nine "Demokrasi için her gece Cumhuriyet Meydanı’nda oğlum ile birlikte nöbet tutuyorum. Vatanım için canım feda. Allah hepimize dirlik düzen versin, herkesi ıslah etsin. Allah’ım yanlış yoldan gidenlere de doğru yolu göstersin" dedi.
Meydanları boş bırakmayanlardan biri de Fatma Nine... 1992 yılında, terör örgütü PKK ile mücadelede şehit düşen İzmirli askerlerden birini o sırada vatani görevini yapan oğlu zannederek fenalaşıp suya düşen ve yaklaşık 1.5 saat sonra düştüğü sudan çıkartılan 72 yaşındaki Fatma Parmaksız da, beyninde oluşan hasar nedeniyle o günden beri tekerlekli sandalyeye mahkum yaşıyor. Parmaksız, sağlık durumuna bakmazsızın eşi Nail Parmaksız ile birlikte 19 gecedir demokrasi nöbeti tutuyor.
Darbecilere direnen Bergama’nın alay komutanı Ağrı Tugay Komutanı oldu
Demokrasi şehitleri için okunan Kur’an tilavetinin ardından Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan konuşma yaptı. Canatan, "15 Temmuz akşamı tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de Bergamalılar olarak demokrasiye sahip çıkmak adına Cumhuriyet Meydanı’nda nöbetlerimizi başlatmıştık. Bugün 19. günündeyiz. Bergamalı hemşehrilerimiz gerçekten her gün aksatmadan bu nöbetlere devam ederek FETÖ/PDY’nin hain yapılanmasına karşı duruyoruz" dedi.
Canatan, darbe girişiminde Bergama Alay Komutanlığındaki tankların alaydan dışarı çıkmasına izin vermeyerek gösterdiği kararlılık neticesinde Garnizon Komutanı Tankçı Albay Ahmet Ömercikli’nin Ağrı Tugay Komutanı olarak dün göreve başladığını belirtti.
Etkinliğin sonunda sahneye çıkan Bolvadinli tasavvuf sanatçısı Muharrem Aygün ve ekibi, Bergamalılara unutulmaz bir gece yaşattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.