Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli çocuklar uçağa binme keyfi yaşadı

Türk Hava Kurumu Kuşadası ve Aydın Şubelerinin, Kuşadası Engelliler Köyü ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Kuşadası’ndan gelen 34 engelli öğrenci, ilk defa uçağa binmenin keyfini yaşadı.Engelli çocukların uçak etkinliği için...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 08:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Hava Kurumu Kuşadası ve Aydın Şubelerinin, Kuşadası Engelliler Köyü ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Kuşadası’ndan gelen 34 engelli öğrenci, ilk defa uçağa binmenin keyfini yaşadı.
Engelli çocukların uçak etkinliği için Selçuk’taki THK Efes Havaalanı’nda bir tören düzenlendi. Törene, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Seydi Yıkılmaz, Kuşadası Liman Başkanı Yaşar Kabacak, Kuşadası Engellir Derneği Başkanı ve Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Canan Güler ile birlikte, THK kurumu Aydın, Selçuk ve Kuşadası yönetim kurulu üyeleri, engelli öğrenciler ve velileri katıldı.
Engelli öğrenciler konuşmaların ardından folklor gösterileri gerçekleştirdikten sonra piste geçerek, uzman gözetiminde ilk kez uçağa binip, farklı bir deneyim yaşadı. THK Kuşadası Şubesi Kurucu Başkanı ve Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Seydi Yıkılmaz, bu gibi aktivitelerin engelli çocuklar için büyük önem taşıdığını belirterek, “Engellilerimiz sosyal hayata katılması en büyük isteğimiz. Buna katkı sağlamak için bu etkinliği gerçekleştirdik. Engelli çocuklarımız ilk kez uçak heyecanını yaşadı. Türk Hava Kurumu olarak engelsiz yaşamı destekliyoruz, önlerindeki tüm engellerin kaldırılmasına tüm kesimlerin katkı koymasını bekliyoruz “ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.