Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli bireyler hazırladıkları yuvalarla kuşları ısıtacak

Bağcılar Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesi kedileri ve kuşları olumsuz hava şartlarından korumak için ilçenin çeşitli noktalarına yuvalar yerleştirdi. Engelliler Sarayı kursiyerleri tarafından hazırlanan kuş yuvaları ağaçlara...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağcılar Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesi kedileri ve kuşları olumsuz hava şartlarından korumak için ilçenin çeşitli noktalarına yuvalar yerleştirdi. Engelliler Sarayı kursiyerleri tarafından hazırlanan kuş yuvaları ağaçlara asılırken, kedi evleri de parklara yerleştirildi.
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri kış mevsimi öncesi yüzlerce kuş yuvası hazırladı. Bağcılar Belediyesi ile AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı, Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Engellliler Sarayı’ndaki kursiyerler tarafından yapılan kedi ve kuş evleri, Nostalji Bahçelerinden olan Kestane Bahçesi’ndeki değişik yerlere yerleştirildi. Bağcılar’da bağ ve bahçe nostaljilerinin yaşanması amacıyla inşa edilen Kestane Bahçesi, Dünya Havyanları Koruma Günü’nde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Bağcılar Belediyesi ile AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü’nün de katıldığı programda Kestane Bahçesi’nin değişik yerlerine kedi ve kuş evleri yerleştirildi. İnşa edilen yuvalar soğuk kış şartlarında savunmasız kalan hayvanlara sıcak yuvalar olacak. Engelli kursiyerler tarafından yapılan yapılan ahşap evler estetik görünüşüyle de dikkat çekti. Toplam 5 kedinin barınabileceği 5 yıldızlı otel konforunda kedi evleri ile 15 kuşun barınabileceği yuvalar farklı alanlara yerleştirildi.
"Bu tür mekanlarında mümkün olduğu kadar yaygınlaştırmak istiyoruz”
Tüm canlıların sağlıklı ortamlarda yaşam hakkına sahip olduğunu belirten AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü,"Geçtiğimiz 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü vesilesiyle Bağcılar Belediyemiz ile birlikte bu güzel ortama kuş evleri ve kedi barınakları yerleştirmek için buradayız. Her canlıya merhamet etme kültürümüze bugün vesilesiyle dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak istedik. Biz kadınlar olarak şefkat ve merhamet ellerimizi çocuklarımıza uzattığımız gibi hayvanlara uzatmak ve ulaştırmak istedik. Temennimiz, bitki, hayvan, insan ayırt etmeksizin bütün canlıların bir arada yaşadığı her birinin hak ve hukukunun korunduğu bir dünyada yaşayalım, terörün olmadığı, şehit haberlerinin olmadığı bir ülkede yaşayalım. Biz bunu bir örnek olarak burada başlatıyoruz Başkanımızla birlikte inşallah bütün belediyelerimizin bu tür mekanlarında mümkün olduğu kadar yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi
Sokak hayvanları Bağcılar’da emin ellerde
Bağcılar Hayvan Barınma Merkezi’nde sokak köpeklerinin korunduğunu ayrıca sahiplendirildiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bağcılar Belediyesi Başkanı olarak sadece Bağcılar’da yaşayan insanların değil, tüm canlıların, cansız tabiatın emanetini bize verdiler ve ilk günden beri Bağcılar’da tüm canlıların insanından, çocuğundan, hayvanından, kadınına engellisine huzur içinde yaşayacakları bir Bağcılar oluştururken her kesime hizmet etmenin de düstur olduğuna inandık. Yıllar önce güzel bir hayvan barınma ve müşahede merkezi yaptık. İstanbul’da il yapan belediyelerden biriyiz. Orada binlerce hayvanı hem tedavi ettirdik hem sahiplendirdik. Kanun gereği de hayvanları, köpek veya kedi barınaklara toplayıp barınaklarda bulundurmak değil doğru olan onların bakımını ve ilaçlaması tedavisi yapılarak onları doğal ortamında sahiplenmek aslında. Bunun yanında da ailelerin sahiplenmesinde de ciddi bir mesafe aldığımızı gördük" diye konuştu.
Bu tür mekanların çoğalması ve bu konuda hassasiyetin artması için için çalışmaların devam edeceğini söyleyen Başkan Çağırıcı, tüm canlıların yaşam hakkına saygı gösterdiklerini ifade etti Çağırıcı, "Kuş evlerimizin yapımında engelliler sarayındaki kursiyerlerimizin katkısı çok büyük. Onlara da çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.