Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellerini Su Sporları İle Aşıyorlar

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi, her yaş grubundan yüzmeye gelen vatandaşların yanı sıra özel tasarımlar sayesinde engelli bireylere de hizmet veriyor.Merkezde, zihinsel ve fiziksel engellilere yönelik yüzme kursları ve terapi...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engellerini Su Sporları İle Aşıyorlar
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi, her yaş grubundan yüzmeye gelen vatandaşların yanı sıra özel tasarımlar sayesinde engelli bireylere de hizmet veriyor.
Merkezde, zihinsel ve fiziksel engellilere yönelik yüzme kursları ve terapi seanslarıyla engelli bireylerin hem psikolojik hem de fiziksel tedavileri için alanında uzman ekibi ile çalışma sürdürülüyor. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun yanı sıra, 250 metrekare ve 25 metrekare rehabilite ve eğlence havuzu ile 110 metrekare bir açık havuz bulunan merkezde, vatandaşların ücretsiz olarak yararlanabileceği Yoga, Pilates, Aerobik ve Step alanlarında da hizmet veriliyor. Engelli bireylerle kolay iletişim kurabilmek için birçok eğitim ve sertifika programına katıldığını ifade eden yüzme antrenörü Serkan Yabanabat, engellileri mutluluğunun kendi mutluluğu olduğunu belirtti. Antrenör Yabanabat, "Engellileri yüzdürmeyi seviyorum. Onların mutlu olması, benim de mutlu olmam demek. Görme engelli, işitme engelli, zihinsel engelli, bedensel engelli, otizmli kardeşlerimizin antrenör eşliğinde birebir ilgileniyoruz. Şu anda da tüm engelliler yüzmeyi öğrendi" ifadelerini kullandı.
“BEDENSEL OLDUĞU KADAR ZİHİNSEL ENGELLİ BİREYLERE DE SU SPORLARININ FAYDASI VAR”
Su sporlarının özellikle bedensel engelli bireylerde fizyoterapi niteliğinde faydası olduğunu vurgulayan Serkan Yabanabat şunları söyledi:
"Fizyoterapi merkezlerinden bizim bu tesislerimizi kullanmak isteyen antrenör arkadaşlarımız var, onlara da yardımcı oluyoruz. Bir havuzumuz daha var, oval havuzumuz. Sandalye eşliğinde çocuklarımızı, otomasyon sistemiyle sokuyoruz, merdiven eşliğinde de teker teker ellerinden tutarak suya sokuyoruz. Bedensel olduğu kadar zihinsel engelli bireylere de su sporlarının faydası var. Tüm engelli dallarında çok çok faydası var su sporlarının."
"ENGELLİLER HAFTASINDA ENGELLİLERİMİZİ HATIRLIYORUZ"
Engelliler Haftasında, tüm engelli bireyleri mutlu edebilmek adına küçük yarışlar düzenlediklerini kaydeden Yabanabat, "Engelliler haftasında engellilerimizi hatırlıyoruz. Onları sevindirmek amaçlı ufak hediyelerimiz oluyor. Kendi aramızda ufak bir yarışma düzenliyoruz. Ardından herkese madalya şeklinde sevindirmek için başarı belgesi düzenliyoruz" dedi.
“HOCAMA BANA BU GÜVENİ VERDİĞİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Su Sporları Merkezine yüzmek için gelen 20 yaşındaki görme engelli İpek Daloğlu ise ileride yarışmalara katılmayı hedeflediğini söyledi. İpek, yüzmeye gelmek için can attığını vurgulayarak, “Yüzmeyi seviyorum, yüzme saati geldiğinde ‘Anne yüzme saati geldi, anne hadi gidelim’ diye anneme ısrar ediyorum. Yarışmalara katılmayı da düşünüyorum ama biraz daha zamanım var. Belki seneye katılırım. Hocama da çok teşekkür ederim bana bu güveni sağladığı için. İlk başladığım zaman kendimi kurtarmayı bilmiyordum, şimdi kendimi kurtarmayı da öğrendim, şu an tek başıma bile yüzebiliyorum” şeklinde duygularını belirtti.
İpek’in annesi Nihal Daloğlu ise, kızının mutluluğunun kendi mutlulu olduğunu ifade ederek, "Biz buraya görme engellilerin tavsiyesi ile başladık, halen de devam ediyoruz. İlk geldiğimizde yüzme bilmiyordu. Fakat şu anda İpek kendini yüzmede idare edebilecek durumda. Daha ileride teknik yüzmeyi de öğreneceğiz. Memnunuz biz buradan, bedensel olarak yüzmenin İpek’e çok faydası oldu. Severek geliyor, Ahmet Ataç’a bize bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ederiz. Severek yaptığı için hem o mutlu hem biz mutluyuz" dedi.
"BURASI ENGELLİLER İÇİN MÜKEMMEL BİR YER"
Otizmli çocuğunu yüzmek için Su Sporları Merkezi’ne getiren Halil İbrahim Ermem de, yüzmenin herkes için faydalı olduğunu düşündüğünü kaydetti. Ermem, "Yüzme sırasında vücudun her tarafı oynuyor. Benim oğlum otistik mesela, otistiklerde şöyle bir durum var, fiziksel olarak görüntüde bir şey yok ama zihinsel olarak var. Yalnız, suya girdiklerinde yüzmeyi çok kolay öğrenebiliyorlar, algıları çok geniş. Engelliler için mükemmel bir yer burası, harika bir yer" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.