Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellerini Çini İşleyerek Unutuyorlar

Yozgat’ın Sorgun Halk Eğitim Merkezi ile İşkur İl Müdürlüğü bünyesinde açılan Engelliler Çini Kursuna engelliler yoğun bir ilgi gösterdi.6 yıldır devam eden çinicilik kursunda bu yıl yeni uygulamayan geçilerek Bakır İşlemesi ile...

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2015 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2015 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engellerini Çini İşleyerek Unutuyorlar
Yozgat’ın Sorgun Halk Eğitim Merkezi ile İşkur İl Müdürlüğü bünyesinde açılan Engelliler Çini Kursuna engelliler yoğun bir ilgi gösterdi.
6 yıldır devam eden çinicilik kursunda bu yıl yeni uygulamayan geçilerek Bakır İşlemesi ile Çini İşlemesi birleştirilerek farklı bir model tasarlandı. Yapılan modeller büyük beğeni topladı. Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 6 yıl önce açılan Çinicilik Kursuna ev hanımları, çalışanlar ve engellilerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Sorgun Halk Eğitim Merkezi Çini Usta Öğreticisi Hale Ekim, “Çinicilik kursuna katılan engelli kursiyerlerimiz yaptıkları birbirinden güzel çini objeleriyle gözleri kamaştırırken, Kütahya’dan getirilen çamurla kendi bisküvi kalıplarımızı oluşturuyoruz. Böylelikle kursiyerlerimiz hem meslek öğreniyorlar, hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar” dedi.
6 Yıldır Sorgun Halk Eğitim Merkezinde Çinicilik kursu düzenlediklerini ifade eden Ekim, ”Bu sene İşkur kapsamında engelli öğrencilerle beraber çini kursumuz devam ediyor. 10 engelli kursiyerimiz bulunuyor. Günlük 6 saat, haftada ise 5 gün boyunca kurslara katılıyorlar. Biz bu yıl değişik bir yaptırıma geçtik. Çini bizim kültürümüzü yansıtan İslam sanatımızı yansıtıyor. Biz bu sene çini ile bakırı birleştirmeyi düşündük. Farklı bir tasarım ortaya çıkarmak istedik. Şu anda çalışmalarımız bu tasarım üzerine devam ediyor” diye konuştu.
Engelli kursiyerler ise kurslara katıldıkları için çok mutlu olduklarını, bu kurslar sayesinde meslek öğrendiklerini hem de aile bütçesine katkıda bulunmaktan dolayı çok memnun olduklarını belirttiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.