Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelleri Aştı Türkiye Rekoru Kırdı

Bir yakının yönlendirmesi sonucu eşiyle birlikte atıcılık sporuyla tanışan Diyarbakırlı işitme engelli Mehmet Cesim Güçlü, ilk kez katıldığı Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda hem rekor kırdı hem de Türkiye birincisi olarak...

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir yakının yönlendirmesi sonucu eşiyle birlikte atıcılık sporuyla tanışan Diyarbakırlı işitme engelli Mehmet Cesim Güçlü, ilk kez katıldığı Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda hem rekor kırdı hem de Türkiye birincisi olarak tüm engellere rağmen büyük bir başarıya imza attı.
Kendisi gibi işitme engelli olan eşi Emine Rozerin ile birlikte bir akrabalarının aracı olmasıyla tanıştıkları atıcılık branşında büyük hedeflere yelken açan Güçlü çiftinin, ilk önemli başarısı Türkiye Şampiyonluğu oldu. İki yıl önce hayatlarını birleştiren ve bir kız çocuğu sahibi olan işitme engelli çiftin yeni hedefi ise 2017’de Türkiye’de ilk kez yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına katılma hakkını elde edip, Diyarbakır’ı başarıyla temsil edebilmek.
İLK KEZ KATILDI ŞAMPİYON OLDU
Mehmet Cesim Güçlü, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nun Ankara’da ilk kez düzenlemiş olduğu Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda Diyarbakır adına çıktı. Engelli atıcı Güçlü, büyük erkekler tüfek kategorisinde hem Türkiye rekoru kırdı, hem de şampiyon oldu. Güçlü’nün bu başarısı sevinçle karşılanırken, hem engelliler adına hem de kent adına tarihi bir başarı olarak yorumlandı.
HEDEF OLİMPİYATLAR
Atıcılık antrenörü Abdurrahman Akgün, 2017’de İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının Samsun’da yapılacağını söyledi. Akgün, bakanlığın atıcılık branşına işitme engellileri de kattığını bu nedenle işitme engelli vatandaşlara yönelik çalışmalara yöneldiklerini belirterek, işitme engelli vatandaşların engellerini yıkıp, spora yönelmeleri ve aktivitelerde bulunmaları için büyük bir gayret sarf ettiklerini kaydetti.
Samsun’da yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarının ilk kez Türkiye’de gerçekleşeceğini belirten Akgün, “Dünyada daha önce varmış işitme engelliler atıcılık olimpiyat oyunları. Ülkemizde ilk defa yapılıyor. Spor Bakanımızın girişimleriyle Samsun’a yeni tesisler yapılacak. Bakanımız, bu oyunlara yoğun bir ilgi gösteriyor. Sporcularımız da oldukça ilgili” dedi.
“ATICILIK BRANŞI İLGİLERİNİ ÇEKTİ”
Antrenörlük seminerinden sonra Diyarbakır’a döndüğünü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde görev yapan bir arkadaşın yeğeninin işitme engelli olduğunu öğrendiğini ifade eden Akgün, “Burada çalışan bir arkadaşımızın yeğeni olan Emine’nin işitme engelli olduğu bana söylendi. Eşi de işitme engelliymiş. Bende hemen onları poligona çağırdım ve buraya geldiler” diye konuştu.
“ÇALIŞMAYA ÇOCUKLARI İLE GELDİLER”
Akgün, Emine Rozerin’in 23, eşi Mehmet Cesim Güçlü’nün de 30 yaşında olduğunu ve ilk çalışmaya kız çocukları ile birlikte geldiklerini vurguladı. Akgün, şunları kaydetti:
“Çiftimizin küçük bir çocuğu var. İlk çalışmaya çocuklarıyla birlikte gelmişlerdi. Yaptıkları çalışma oldukça hoşlarına gitti. Atıcılık branşı ilgilerini çekti. Çalışmalara devam ediyorlar. Ankara’da atıcılık federasyonumuzun düzenlediği şampiyonaya Emine Rozerin gelemedi. Çocuğuna bakmak zorunda olduğu için sadece Mehmet Cesim geldi. O da federasyonumuz tarafından ilk kez düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda hem rekor kırdı hem de Türkiye birincisi oldu. Gerçekten önemli bir başarıya imza attı. Mehmet Cesim’i bu anlamda kutluyorum. Ama işimiz daha bitmiş değil. Çünkü önümüzde 2017’de Türkiye’de yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları var. Hedefimiz olimpiyatlara katılıp başarılı olmaktır.”
“BANA TERCÜMANLIK YAPMIŞ OLUYOR”
Emine’nin daha önce bir operasyon geçirdiği için söylediklerini anladığını aktaran Akgün, “Pek konuşamıyor ama anlıyor. Diğer sporcularla iletişim anlamında bana tercümanlıkta yapmış oluyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.