Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Yozgat’ta Demokrasi Nöbetine katıldı

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 15 Temmuz’da Türk milletinin devletine sahip çıktığını söyledi.15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetleri aralıksız sürerken, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 03:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 03:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Yozgat’ta Demokrasi Nöbetine katıldı
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 15 Temmuz’da Türk milletinin devletine sahip çıktığını söyledi.
15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetleri aralıksız sürerken, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yozgat Cumhuriyet Meydanında Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlara seslendi. Yıldız, bu ülkede 15 Temmuz’da, 27 Mayıslar, 12 Eylüllerin, 27 Nisanların, 28 Şubatların orada milletimizin iradesinin ayaklar altına alındığı bir dönemden, bu milletin şahlanışını hep resmedildiğini belirterek, “O açıdan Türkiye siyaset tarihine ve dünyadaki insanlık tarihine altın harflerle yazılacak çok önemli bir şey yaptınız. Bu necip millet devletine sahip çıkmıştır. Eğer bu alçaklar, bu hainler, amaçlarına ulaşsalardı, 16 Temmuz sabahını tasavvur edebilecek durumda değildik. Başta güzel insan, başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek talimatları ve direktifleriyle beraber, vatandaşımızı, bütün milletimizi korumaya meydanlara davet etti” dedi.
Yıldız, “Biz Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmamız lazım derken, yalnızca bir parti adına değil, bu ülkenin yetişmiş bir insan adına değil, devletin başı, milletin yetiştirdiği güzel bir insan, birleştirici, bütünleştirici bir unsur adına bunları söylüyorduk. Ona sahip çıkmamız lazım diyorduk. 15 Temmuz da niçin sahip çıkmamız lazım geldiğini bir kez daha anladık. Bunların bu kadar gözü dönebileceğini, hiç düşünebiliyor muydunuz? Bir insanın dindarlaşmasını, İslamlaşmak adına gelmediğini bir kez daha burada görmüş olduk. İnsan ta yüreğinden yaralanıyor, ciğeri dağlanıyor. Bu hainler, yalnızca bu ülkeye, sizin verdiğiniz vergilerle alınan tankla, topla, tüfekle, uçakla verdikleri zarar onunla kalmadı. Ama aynı zamanda ufkumuzdaki insan tipini değiştirdiler. Bundan sonra bir insanın diğer bir insana güvenemeyeceği vebalini bunlar ne dünyada ne de ahrette ödeyebilirler. Bizi çevreleyen darbe girişimleri yalnızca bir kaos oluşturmak değil, yalnızca bir darbe yapmak değil, insanımızı başından sonuna kadar kaybetmeye getirdi. Bizi çevreleyen tehdit, yalnızca tank, top, tüfek değil, aynı zamanda bütün İslami ve milli değerlerimizi de onurları da mahvettiler bunlar. Her biriniz Allah razı olsun bu meydanda sahip çıktığınız gibi, biz geleneklerimize, göreneklerimize, yetişme tarzımıza, dini emirlerine, milli değerlere , her birisine her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Eski Bakan Yıldız ve AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Hakkari’de terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan polis memuru Abdullah Bozkurt’un evini ziyaret ederek şehidin babası Hüseyin Bozkurt’a taziye dileklerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.