Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez’in Memleket Ziyareti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Bilecik ziyaretleri kapsamında Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti.Aslen Bilecikli olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez,...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez’in Memleket Ziyareti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Bilecik ziyaretleri kapsamında Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti.
Aslen Bilecikli olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için memleketi olan Bilecik’e geldi. Dönmez, ilk olarak Bilecik Valiliği ziyaretinin ardından Şeyh Edebali Türbesine gitti. Burada Dönmez’e Bilecik Belediyesinde görevli Arkeolog Umut Özdemir, Bilecik ve Osmanlı Devletin Kurucusu Osman Gazi’nin kayınpederi Şeyh Edebali hakkında bilgiler verdi. Türbede dua eden Dönmez, türbe yanındaki tarihi Orhangazi Cami’nde Cuma Namazı kıldı. Ardından partililer ile Kent Orman’da öğle yemeği yiyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Bilecik Belediyesini ziyaret etti. Kapıda Başkan Yağcı’nın çiçeklerle karşıladığı Dönmez, daha sonra Başkan Yağcı’nın makamına geçti.
“BİLECİK ENERJİNİN MERKEZİ DEĞİL AMA TOPLUMSAL SİNERJİMİZİN MERKEZİ”
Makamında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yağcı, “Gerçekten içimizden çıkan bir kardeşimizin, bir değerimizin ülkemizin çok önemli bir noktasında böyle sorumluluk gerektiren bir olayı da üst düzey bir yönetimde olması ve ilk ziyareti şehrimize yapmış olması, bizleri ziyadesiyle onurlandırdı, gururlandırdı. Kendilerinin de bu önceliği şehrimize gösterdiği için canı gönülden teşekkür ediyorum. Her zaman kendisiyle gurur duyduk şehir olarak Bilecikliler olarak gurur duymaya da devam edeceğiz. İnşallah dürüst kişiliği çalışkan, azimli anlayışı ile üstlenmiş olduğu görevde sayın Cumhurbaşkanımızın, sayın Başbakanımızın, sayın Bakanlarımızla birlikte kendi alanında büyük başarılar elde edeceğini ve bu noktadaki kimliği ile kişiliği ile ülkemize memleketimize artı değerler kazandıracağına canı gönülden inanıyoruz. Tabi Bilecik mütevazi ölçekli bir şehir, nüfusumuz az, ama nüfuzumuz oldukça fazla olduğuna inanıyoruz ve bu nüfuzumuzun gerektirdiği öncelikleri de arzu ediyoruz. Tabi Bilecik enerjinin merkezi değil, ama toplumsal sinerjimizin merkezi. İnşallah bu anlamda da Enerji Bakanlığımızdan da bu ziyaretlerinde de zaten kendi alanlarına yönelik olarak şehrimizdeki problemleri diğer konuları da gündeme getireceğiz. İnşallah sinerji ile enerjiyi Bilecik’te daha üst seviyelerde bir araya getirerek ülkemizin geleceğinin daha aydınlık her anlamda hem maddi hem manevi anlamda daha aydınlık olması noktasında el birlik çalışacağız diyorum” dedi.
“FIRSAT BULDUKÇA BU GÜZEL KENTİMİZE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ise, kuruluşun ve kurtuluşun sembol şehri Bilecik’te olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Kendisinin de Bilecikli olduğunu ve Bilecik’in baba ocağı olduğu hatırlatan Dönmez, sözlerine şöyle devam etti:
“Zaten fırsat buldukça bu kentimize geliyoruz. Dostlarımız akrabalarımız ilçelerde ve merkezde. Sayın Başkan ile de bir aile dostluğumuz da var. Dün nasıl Bilecik için çalışıyor gayret gösteriyorsak, bugün de bugünden sonrada inşallah fırsat buldukça bu güzel kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün burada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ilgili ilişkili kurum genel müdürleriyle birlikte Bilecik’in Bakanlığımızla ilgili sorunlarını tartışmak, yerinde tespit etmek ve çözüm bulmak için bu arada bir araya gelmiş olacağız. Biraz sonrada bir koordinasyon toplantısı yapacağız. Kentteki bu sorunları da masanın etrafında tartışmış olacağız. Bilecik belki yüz ölçümü itibarıyla çok büyük kentimiz değil, ama birçok enerji ve ulaşım ağının ortasında kalan noktada, bu açıdan da önemli bir merkezdeyiz. Kentimiz gittikçe sanayileşiyor. O anlamda baktığımızda Bilecik’in ciddi anlamda artıları var. Ama bunu biraz daha duyurmak tanıtmak gerekiyor. Bilecik bu anlamda hak ettiği yeri alsın arzusunda. Tekrar sayın başkanım şahsında yerel yöneticilere canı gönülden teşekkür ediyorum."
Konuşmanın ardından Başkan Yağcı, Dönmez’e, Bilecik’in sembolü haline gelmiş çeşitli hediyeler taktim etti. Ziyaret sırasında Başkan Yağcı’ya, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak ve partililer eşlik etti.
Öte yandan Dönmez, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde partililer ve Bileciklilerle koordinasyon toplantısı katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.