Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En Güzel Güvercinler Seçildi

Şanlıurfa’da, ’medeniyetin kanatlandığı yer Şanlıurfa’ adlı En Güzel Güvercin Yarışması finalinde ilk üçe girenlere kupaları ve altın ödülleri verildi.Şanlıurfa’nın tarihi mekanı Gümrük Hanı’nda düzenlenen ’medeniyetin...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
En Güzel Güvercinler Seçildi
Şanlıurfa’da, ’medeniyetin kanatlandığı yer Şanlıurfa’ adlı En Güzel Güvercin Yarışması finalinde ilk üçe girenlere kupaları ve altın ödülleri verildi.
Şanlıurfa’nın tarihi mekanı Gümrük Hanı’nda düzenlenen ’medeniyetin kanatlandığı yer Şanlıurfa’ adlı En Güzel Güvercin Yarışması finalinde ilk üçe girenlere kupaları ve altın ödülleri verildi. İki gün süren yarışmaya Türkiye’nin değişik illerinden birçok güvercin meraklısı katıldı. Yarışmanın sonunda finale kalanlara kupaları ve altın ödülleri verildi. Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve çok sayıda protokol üyesi ile güvercin severler katıldı. Her dalda ayrı ayrı birinci, ikinci ve üçüncülerin seçildiği yarışmanın ödüllerini Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci verdi. Ödüllerini alan yarışmacılar emeği geçenlere teşekkür ederken, Vali İzzetin Küçük yaptığı konuşmada, “Değişik illerden güvercin yetiştiricileri Şanlıurfa’ya akın etti ve yarışmaya katıldılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Dereceye girenlere ödüllerini verdik. Güvercin yetiştiriciliği başta Şanlıurfa olmak üzere bölgede yüzyıllardır devam eden bir gelenek. Özellikle ikindiye doğru Şanlıurfa semalarında öbek öbek, grup gurup güvercin görürsünüz. Birçok aile bu işe gönül vermiştir. Bu şehrin taş evlerine, kapılarına baktığınızda bir kuş evi vardır. Güvercini seven bir halktır. Ben dereceye girenleri tebrik ediyorum" dedi.
Şanlıurfa’da güvercin beslemenin bir yaşam biçimi olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, güzel bir yarışma olduğunu ifade ederek birçok ilden meraklısının yarışmaya katılmak için Şanlıurfa’ya geldiğini dile getirdi.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de, güzel bir mekanda güzel bir şenlik düzenlendiğini ifade ederek, Şanlıurfa’nın özgürlük ruhunu ortaya çıkartması hususunda güzel bir çalışma olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.