Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En Duygulu Tören

Bilecik’te Türk Polis Teşkilatı’nın 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende kadın polisler gözyaşlarını hakim olamadı.Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören saat 10.00’da Atatürk Anıtı önüne çelenk sunulmasıyla başladı....

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik’te Türk Polis Teşkilatı’nın 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende kadın polisler gözyaşlarını hakim olamadı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören saat 10.00’da Atatürk Anıtı önüne çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, toplumun huzurunu en önemli değer sayan bir teşkilatın mensubu olmaktan duyduğu kıvancın bugün kendileri için daha da ayrı bir anlam kazandığını belirtti.
Bektaş, "Bilecik Emniyet Müdürü olarak ilimizde huzur ortamını daha da iyi hale getirmek için yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızdan aldığımız takdir ve minnet yorgunluğumuzu unutturduğu gibi hizmet etme kararımızı ve şevkimizi de arttırmaktadır. Bununla birlikte halkımızın beklentilerinin yerine getirilmesi huzur ortamının devamının sağlanması ve halkımızın desteğinin kesintisiz olarak alınmasını en önde gelen hedefimizdir. Teşkilat mensuplarımızın emniyet ve güven duygusunun topluma egemen olması için üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmek için gayretle yerine getirmeye çalışmaktadır. Emniyet teşkilatımız, Ulu Önder Atatürk’ün aziz milletimize gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda üzerine düşen görevi dün olduğu gibi, bugün ve yarın da yapabilecek güç ve kararlılıktadır. Her zaman rahmet ve minnetle andığımız şehitlerimiz bunun kanıtı, her zaman gayret ve fedakarlıkla çalışan genç meslektaşlarım da bunun teminatıdır. Bugün ilimizde yaşanan huzur ve güven ortamı polisimizin üstün hizmet anlayışına dayalı görev ve siz saygı değer vatandaşlarımızın büyük emekleri sayesinde sağlanmıştır. Bizlere bugüne kadar gösterdiğiniz desteğiniz bizim başarımızın devamı olacağı gibi sizlerin de yaşadığı huzurlu ortamın devamını sağlayacaktır" ifadelerini kaydetti.
Konuşmasında polislere seslenen Bektaş, "Unutmayınız ki huzur ortamının devamına katkıda bulunmak sizin de vatandaşlık görevinizdir. Hizmette varlık nedenimiz halktır. Her hareketinizde mesleğinizin onurunu ve gururunu düşünün. Çünkü mesleğiniz onurludur. Görevinizde adil, tarafsız ve güler yüzlü olun. Yardıma muhtaç olana, sizden yardım isteyene, zorda kalana mutlaka yardım edin. Unutmayın ki bu görev hem mesleğimizin hem de geleneklerimizin gereğidir. Bugüne kadar size gösterilen göreve gösterdiğiniz riyakatı bundan sonrada sizleri bağrına basmasını sağlayacaktır. 171’inci kuruluş yıl dönümümüz kutlu olsun" dedi.
VEDA KONUŞMASI
Yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılan Bilecik İl Emniyet Müdür Ali Ekber Bektaş, 1971 yılında başladığı meslek yaşamının 17 Nisan 2016 tarihinde, kuruluşun, kurtuluşun beşiği Şeyh Edebali diyarı Bilecik’te sona ereceğini dile getirerek, "Bilecik’te bulunduğum bir seneyi aşkın süre içerisinde gerek il merkezi gerekse ilçelerimizde sizlerin de desteğiyle ilimizi Türkiye genelindeki en huzurlu illerden biri olmasındaki özelliğinin devamında bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize. Milletimizin huzur ve güvenliği hususunda görevleri esnasında canlarını feda eden kalplerimizde ölümsüzleşen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor. Bizlere emanet bıraktıkları ailelerine sabırlar diliyor, gazilerimizi ve teşkilatımıza hizmet ederek bugünlere kadar gelmemize katkı sağlayan saygı değer emeklilerimiz ve ailelerine, hala görevlerine devam eden meslektaşlarımız ve fedakar ailelerine sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Allah’a ısmarladık" ifadelerini kullandı.
DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Konuşmasının ardından protokol üyeleri İl Müdürü Bektaş’ı kutlarken, Bektaş ise, duygu dolu anlar yaşadı. 10 Nisan Polis Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda şiir dalında birinci olan Muhammet Enes Dursun ve kompozisyon dalında birinci olan Eminine Genç sunumlarını yaptı. Bu sırada Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü personeli kadınlar da gözyaşlarına hakim olmadı.
DERECEYE GİREN TÜM ÖĞRENCİLERE BİLECİK BELEDİYESİ’NDEN BİSİKLET
10 Nisan Polis Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri çeşitli hediyeler sundu. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, dereceye giren 8 öğrenciye Bilecik Belediyesi adına birer tane bisiklet hediye etti.
YENİ POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ HİZMET BİNASININ TEMELLERİ ATILDI
Programın ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Garnizon ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik POMEM Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, kurum müdürleri, emniyet çalışanları, siyasi parti temsilcileri, Ertuğrulgazi Mahallesi’ne yapılan yeni Polis Merkezi Amirliği Hizmet Binası Temel Atama Töreni’ne katıldı. Kesilen kurbanın, okunan duaların ardından protokol üyeleri, beton mikserinin butonuna basarak yeni binanın temellerini attı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.