Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"En Çok Çocukla Video Davetiye" Rekoru Kadirli’de Kırıldı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 4 bin 444 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 25 Mayıs’taki etkinliğe davet eden şarkıyı söyleyen öğrenciler, “En çok çocukla video davetiye”...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 4 bin 444 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 25 Mayıs’taki etkinliğe davet eden şarkıyı söyleyen öğrenciler, “En çok çocukla video davetiye” rekorunu kırdı.
Kadirli Şehir Stadyumu’nda yapılan rekor denemesinin hazırlıkları bir ay öncesinden başladı. Önce “Koştuk güldük oynadık, resim yaptık boyadık. El ele sevgiyle birbirine uladık. Rekor kıracağız biz duysun bunu tüm cihan özel davetlisiniz Recep Tayyip Erdoğan” dizeleriyle başlayan şarkı bestelendi.
Rekor denemesine katılacak olan ilçedeki pilot okul seçilen okullarda öğrenciler bir hafta boyunca şarkıyı çalıştılar. Rekor günü geldiğinde 4 bin 444 öğrenci Kadirli Şehir Stadyumunda toplandı. Hep bir ağızdan şarkı söyleyip yaptıkları resimleri ve Türk bayraklarını sallayan öğrencilerin bu davet şekli ise dakika dakika videoya alındı.
Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof.Dr. Orhan Kural’ın gözlemci olarak katıldığı “En çok çocukla video davetiye” rekoru tescil edildi.
Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert yaptığı açıklamada, “25 Mayıs’taki Kadirli’de gerçekleştireceğimiz dünyanın en uzun çocuk resim sergisi açılışına sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bu şekilde davet etmek istedik. Biz çocuklarımızı sanatla buluşturmak sanatla bir araya getirmek istedik. Şu anda 110 bin resim ve 45 kilometre alana sığacak resim var elimizde. Bu videolu davetimizin büyük bir karşılık bulacağına inanıyorum. Sayın cumhurbaşkanımızın çocuklara verdiği önemi çok iyi biliyorum. İnşallah gelecektir. Biz geleceğine inanıyoruz. Gelmese bile bir mesaj yollayacaktır. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kadirli’de rekor denemesini tescilleyen Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise yaptığı açıklamada, “Çocukların her şeyi değiştireceğine inanıyoruz. Kadirli kendisini çok tanıtamamış bir ilçe. 3 yıl önce buraya konferansa gelmiştim çok sıcak bir ilgi ile karşılaştık. Bugün ise harika bir iş yaptılar. 45 kilometre uzunluğunda 110 bine yakın resmi, Türkiye’nin değişik illerinden hatta yurt dışından bir araya getirdiler. 25 Mayıs’ta bunun rekoru olacak. Bu rekorun daha muhteşem geçmesi için bir video hazırlandı. Stadyumda 4 bin 444 diğer taraftan bütün okullarda 28 Bin öğrenci bu video da görev aldılar. Bu bir rekor. Bununla sayın cumhurbaşkanımız buraya çağrıldı. İnanıyorum ki bu güzel çağrıyı dünya da ilk defa yapılan bu çağrıyı sayın cumhurbaşkanımız eğer çok büyük bir problem olmazsa bu çağrıyı karşılıksız bırakmayacağına inanıyorum. Hep beraber bu coşkuyu yaşayalım istiyorum” dedi.
Kadirli Kaymakamlığı Kadirli Belediye Başkanlığı ve Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 105 okuldan 20 bin civarında öğrencinin, Kadirli dışındaki 34 il ve ilçedeki 124 okuldan 8500 öğrencinin gönderdiği ayrıca, ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya ve Libya ülkelerinden 50 çocuğun gönderdiği yaklaşık 60 kadar resmiyle toplam 110 bin adet resim olup yaklaşık 45 kilometre ile Dünyanın En Büyük Uluslararası Çocuk Resim Sergisi 25 Mayıs’ta Kadirli’de yapılacak.
Rekor denemesinde şarkı söylerken çok mutlu görünen çocuklar, şimdi resim sergisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmesini bekliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.