Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En Acı Anneler Günü

Gaziantep’te barakada çıkan yangında eşini ve 6 çocuğunu kaybeden acılı anne, Anneler Günü’nde yavrularının mezarını ziyaret ederek gözyaşı döktü. 2 gün önce kaybettiği çocuklarının mezarı başında gözyaşı döken acılı...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te barakada çıkan yangında eşini ve 6 çocuğunu kaybeden acılı anne, Anneler Günü’nde yavrularının mezarını ziyaret ederek gözyaşı döktü. 2 gün önce kaybettiği çocuklarının mezarı başında gözyaşı döken acılı anne Naciye Bakır’ın Kürtçe feryatları yürek dağladı.
Yaralı olarak kurtulduğu yangında 3 erkek ve 3 kız toplam 6 çocuğu ile birlikte eşini kaybeden Naciye Bakır, bu dünyada artık kimsesinin kalmadığını söyledi. Anneler Günü’ne 6 evladını kaybetmenin acısı ile giren Bakır, "Hayatım hep yoksulluk içinde geçti. Bugün Anneler Günüymüş, benim neyime. Ben ailemi kaybettim. Bu dünyada kimsem kalmadı. Sadece bir Allah’ım var" diyerek gözyaşı döktü.
Çocuklarının yokluk içinde büyüdüğünü söyleyen Bakır, “Ben çok fakirdim, kimsem yoktu. Çocuklarımız kimsesizdi. Hayatımız hep yoksulluk içinde geçti. Küçük ve büyük oğlum vardı. Millet hayrına bize bakıyordu. Kimsemiz yoktu. Sadece bir Allah’ımız vardı. Bir şekilde kendimizi idare edip geçimimizi sağlıyorduk. Akşam evime ateş düştü. Bütün çocuklarım gitti. Ben uyanıp pencereyi açıncaya kadar baktım ki çocuklarım yok” dedi.
"CİĞERİM YANIYOR"
Anneler Günü’nden 2 gün önce bütün çocuklarını toprağa veren gözüyaşlı anne, "Bugün Anneler Günüymüş benim neyime. Ne Anneler Günü, benim çocuklarım yokluk içinde büyüdüler. Bir ayakkabıya, bir elbiseye, sıcak bir yemeğe her şeye hasret kaldılar. Yıllardır hep yokluk içinde yaşadılar. Herkes bugün çocukları ile gezip dolaşıyor. Ben de çocuklarımın hepsini yan yana toprağa verdim. Benim bugün çocuklarım yok. 6 çocuğumu burada toprağa verdim. Bugün ben gelmişim onların mezarı üzerine oturmuşum. Etrafıma bakıyorum kimsem yok. Bir Allah’ım var, başka da kimsem yok. Ciğerim yanıyor. 3 kızımı ve 3 oğlumu kaybettim" şeklinde konuştu.
Yangında yaşananları anlatan Bakır, “Eşim beni çağırdı. Elimi pencereye attım pencere açılmadı. Arkama, önüme ve her yere baktım, her yerde ateş vardı. Elimi kapıya attım hep ateşti. Pencereyi açtım hayata çıktım, bir baktım ki ateş çocuklarımın üzerine düşmüş. Çocuklarım hep yanmış kimseyi göremedim. Hemen koştum bekçiye haber verdim. Bekçi gelene kadar hepsi içeride yandılar. Bir çocuğumun ayağı elime değdi ve baktım ki benim çocuğum. Akşam karanlıktı. Benim çocuklarıma hep eller baktı. Ne bir sahipleri vardı, ne de kimseleri vardı" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
"MÜTEVAZİLİĞİNDEN SÖYLEMEDİ"
Naciye Bakır’ın erkek kardeşi Bedrettin Turan ise ablasının yıllardır çok çile çektiğini ancak mütevaziliğinden dolayı kendilerine çektiği sıkıntıları hiç söylemediğini belirtti. Turan, “İneklerin sütüyle, çocuklarının topladıkları atık malzemeleri satarak geçimlerini sürdürmüşler. Bize hiç anlatmadı, kendi çilesini yaşamış. Bugün Anneler Günüdür, bütün çocuklar gidip annelerini sevindiriyor. Biz mezarlığa gelerek onları ziyaret ettik” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.