Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet Teşkilatı’nın 171’inci Kuruluş Yıl Dönümü

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Başkalarının maşası olmuş ve bu milletin birliğini, dirliğini bozmaya yıllardır çalışan ama hiçbir şekilde başarılı olamamış, bundan sonra da olamayacak olanların ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Bu millet...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Başkalarının maşası olmuş ve bu milletin birliğini, dirliğini bozmaya yıllardır çalışan ama hiçbir şekilde başarılı olamamış, bundan sonra da olamayacak olanların ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Bu millet çok önüne konulan barajları, barikatları, engelleri, ulusal, uluslararası engelleri yıktı geçti, iki çukurda mı siz bizi engelleyeceksiniz” dedi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Teşkilatı’nın 171’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla şehit ve gazi polislerin ailelerinin onuruna verilen yemeğe katıldı. Kur’an-ı Kerim ve dualarla başlayan programa Bakan Ala’nın yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve çok sayıda şehit yakını katıldı. Programda konuşan Ala, “Bizim için vatan sevgisi imandan gelir, vatanın sahibi de toprağında sıra dağlar gibi yatanlarındır. Onların hatırasına saygı olarak bugün bir aradayız. Şehit ve gazilerimizin hepsi bu aziz milletimizin evladıdır. Hapsine devlet ve millet olarak minnet ve şükran borçluyuz. Binlerce yıldır şehitlik nedir, gazilik nedir sadece bu topraklarda yaşayanlara değil, dünyada bizi gıptayla izleyen milletlere de öğretmişizdir. Bu bizim en büyük onurumuzdur. Onlar milletimizin bekasının, birlik ve beraberliğimizin, bütünlüğümüzün, milli ve manevi değerlerimizin, imanımızın, irfanımızın, vatan sevgimizin en büyük sembolleri ve manevi mühürleridir” ifadelerini kullandı.
“BUNDAN DAHA BÜYÜK BİR FEDAKARLIK YERYÜZÜNDE MÜMKÜN DEĞİLDİR”
“Sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Pahaya vurulur bir hak değildir, ederi tartışılır bir hak değildir, hiçbir şekilde pazarlığı söz konusu olmaz” diyen Ala, “Onun değeri ancak milletimizin nezdinde yüce Rabbimizin indinde ölçülebilir. Onun için her ne sürç-i lisan edilirse kusura bakılmasın. Sizlerin en değerli varlıklarınızı, sizler en kıymetli varlıklarınızı; eşinizi, oğlunuzu, kardeşlerinizi vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyevi herhangi bir karşılığı düşünülemez, yeterli olamaz. Bundan daha büyük bir fedakarlık yeryüzünde mümkün değildir. Biz yine de devlet olarak, bu ülkeyi yönetenler olarak, şehitlerin emanetlerine ve gazilerimize en iyi şekilde sahip çıkmak ve onların arzularını bir nebze olsun yerine getirebilmek için çalışmak zorundayız. Bu bizim vefa borcudur” şeklinde konuştu.
ŞEHİT AİLELERİ İÇİN ÖZEL BÜRO
Şehit ailelerinin sorunları için özel bir büro oluşturulacağını söyleyen Ala, şunları kaydetti:
“Sadece sizlerin problemlerinizi iletmenizi beklemeyeceğiz. Özel bir büro oluşturarak sizleri sürekli telefonla arayarak, bütün şehit ailelerimizi, bu yılda birkaç kez aranabileceğiniz anlamına gelir, o büronun işi sadece bu olacak, sizleri sürekli arayarak bir emriniz olup olmadığını soracaklar. Devletimizin imkanları ölçüsünde, milletimizin varlığı, imkanları ölçüsünden ama onların en fazlasına layık olduğunuz bilincinde sizlere sunmaya gayret edeceğiz. O büroyu da biz her ay takip edeceğiz; hangi talepler olmuş, hangileri yerine getirilmiş, neler yerine getirilmemiş ve bunları da zaman zaman sizleri başka türlü de arattırarak, yerine geliyor mu bu sistem, işliyor mu bu sistem diye bizler ayrıca denetleyeceğiz.”
“Milletimizin, memleketimizin birliğine, bütünlüğüne uzun dönemlerdir ama son dönemlerde de daha yoğun olarak çeşitli şer odakları hep birlikte saldırı düzenlemektedirler” diyen Ala, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ülkemizin dirliğini, birliğini bozmak için ittifak yapmaktadırlar. Bunlara ilişkin de şehitlerimiz en büyük fedakarlığı yaptı ama arkasından bizler de onların bıraktıkları emaneti korumak, dünyada hak ettikleri yere, daha yükseklere taşımak için elbette var gücümüzle çalışıyoruz. Terörle mücadele, hem dışarıdan hem içeriden yapılan saldırılarla mücadele şehitlerimizin bize bıraktığı emanete layık bir şekilde yürümektedir. Kararlı bir biçimde bu meselenin üzerine giden bir irade söz konusudur. En büyük gücü de sizlerden alıyoruz.”
“BİRİSİ İL MERKEZİ OLMAK ÜZERE 5 YERLEŞİM BİRİMİMİZDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 24 SAAT DEVAM EDİYOR”
Devam eden terör operasyonları hakkında bilgi veren Ala, “Şu an itibariyle birisi il merkezi olmak üzere 5 yerleşim birimimizde sokağa çıkma yasağı 24 saat devam ediyor. Oralarda terörle mücadelemiz devam ediyor. Buralar; Şırnak il merkezi, Yüksekova, Nusaybin, Silopi ve Sur. Bazılarında operasyonlar bitti, bazılarında devam ediyor ve 24 saat de sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Silopi’ye gittik, orada da şehit olmuş bir askerimizin ailesine uğradık, aynı ifadeleri orada da bize söylediler, aynı metaneti orada da gösterdiler. Kuzeyi güneyi 70-80 bin kilometre karenin her bir santimetre karesi aynı duygularla bize cevap veriyor; bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. Terör zarar verebilir, saldırılar zarar verebilir ama bizi sarsamaz bizlerden herhangi bir çakıl taşı koparamaz. Terörün yeryüzünde başarılı olduğu hiçbir yer görülmemiştir. Hele bizim ülkemizde, bu necip milletin, bu Osmanlı’nın torunlarının ülkesinde hiçbir şekilde olamayacaktır. Biz metanet nedir, insanlık nedir, vatan nedir yedi düvele öğretmiş bir milletiz de bunlara mı pabuç bırakacağız. Asla böyle bir şey olamaz. Bizim nezaketimiz, bizim duruşumuz, bizim merhametimiz vatandaşlarımıza karşıdır ve onların herhangi bir şekilde kılına halel gelmesin diye bu kadar ince düşünüyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu necip millet tek vücuttur, tek millettir. Başkalarının maşası olmuş ve bu milletin birliğini, dirliğini bozmaya yıllardır çalışan ama hiçbir şekilde başarılı olamamış, bundan sonrada olamayacak olanların ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Bu millet çok önüne konulan barajları, barikatları, engelleri; ulusal, uluslararası engelleri yıktı geçti, iki çukurda mı siz bizi engelleyeceksiniz. İşte onları da doldurup yıkıp geçiyoruz. İki ilçemizde sadece gece sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Bunlar da Cizre ve İdil. Buralarda da yakında inşallah bütün meseleleri çözüp yolumuza devam edeceğiz” değerlendirmelerinde bulundu.
“DEVAM EDEN OPERASYONLARDA 2 BİN 847 ÇUKUR VE BARİKAT KALDIRILMIŞ KAPATILMIŞ, 4 BİN 131 PATLAYICI DÜZENEĞİ İMHA EDİLMİŞTİR”
Operasyonların devam ettiği bölgeler hakkında konuşan Ala, “Maşa olabilirler ama hiçbir zaman esas olamayacaklar. Zarar vermekle kendi milletimize zarar verdiklerini farkına varmalarını beklemiyoruz çünkü başkalarının oyuncağı olanlardan akletmelerini beklemek beyhudedir ama bu millet de birçok meseleyi çözdü, bu meseleyi çözüp layık olduğu yere Allah’ın izniyle gelecektir. Beş ilçemizde de Silvan, Varto, Derik, Dargeçit, Bağlar’da operasyonlar tamamlandı, gerekenler yapıldı, sokağa çıkma yasakları da ortadan kaldırıldı. Bugün itibariyle Şırnak merkezde, Yüksekova’da ve Nusaybin’de, Silopi’nin bir kısmında operasyonlar devam etmektedir. Yapılan operasyonlarda bugüne kadar 2 bin 847 çukur ve barikat kaldırılmış kapatılmıştır. 4 bin 131 patlayıcı düzeneği imha edilmiştir” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.