Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet Müdürü Lekesiz Diyarbakır’da

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, terör örgütünün Türkiye’nin ayağında bir ağırlık teşkil ettiğini belirterek, “Türkiye tüm renkleri ve desenleriyle birlik, beraberlik içerisinde bunların da üstesinden gelecek ve güçlü medeniyet...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emniyet Müdürü Lekesiz Diyarbakır’da
Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, terör örgütünün Türkiye’nin ayağında bir ağırlık teşkil ettiğini belirterek, “Türkiye tüm renkleri ve desenleriyle birlik, beraberlik içerisinde bunların da üstesinden gelecek ve güçlü medeniyet yolculuğuna devam edecek” dedi.
Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, beraberindeki Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Faruk Ünsal, Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy, Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan, Koordinasyon Daire Başkanı Şevket Taşdelen ile emniyet teşkilatından üst düzey yöneticiler ile birlikte çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret eden Lekesiz ve beraberindekiler, İçkale Müzesini gezdikten sonra, burada bulunan valilik makamına geçti.
Ziyarette konuşan Lekesiz, Diyarbakır’ın insanlığın ortak öyküsünün yaşandığı, ortak macerasının yaşandığı ve yazıldığı önemli merkezlerden biri olduğunu belirterek, “Diyarbakır’ın tarihini inceleyelim diye yola çıkarsak karşımıza insanlığın ortak tarihi çıkar. Binlerce yılık bir geçmişin günümüze intikali, bunların muhafazası ve geleceğe daha da güçlendirerek aktarılması aynı zamanda insani, ahlaki, medeni bir sorumluluktur. Bu kültür mirasın ayağa kaldırarak yaşanılır kılınması hayatın içine çekilmesi yaşanılarak korunmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Zat-ı alinizin şahsında emeği geçen herkese bir vatandaş olarak şükranlarımı ifade etmek isterim. Ben ve arkadaşlarım birkaç gün bölgede incelemelerde ziyaretlerde bulunacağız. Güvenlik bürokrasisiyle görüşmelerimiz olacak. İhtiyaçlarını yerinde göreceğiz, çalışmalarına bakacağız” diye konuştu.
“TÜRKİYE DAHA İYİYE GİTMEK ZORUNDA”
Türkiye’nin 80 milyon nüfusu ve gökkuşağını andıran renkleriyle devraldığı mirası daha güçlü bir geleceğe aktarabilmek için tüm sosyal ve fiziki enerjisini heder etmeksizin daha iyiye gitmek zorunda olduğunu anlatan Lekesiz, şunları kaydetti:
“Türkiye bu medeniyet yürüyüşünü yaparken enerjisini heder etmek isteyen var. Terör örgütü bunlardan bir tanesidir. İnsanlarımızın günlük hayatını, sağlık hizmetini, eğitim hizmetini, ticari hayatını her anlamda hayatını allak bullak edecek çukurlar kazmak, barikatlar oluşturmak suretiyle insanımızın hayatını bir yandan zehir etmeye çalışıyor. Bir yandan da Türkiye’nin daha güçlü bir gelecek inşa edebilmesi için kendisine verilen görevi yerine getirip, Türkiye’nin koşmasının önünde, ayağında bir ağırlık teşkil ediyor. Türkiye tüm renkleriyle ve tüm desenleriyle birlik beraberlik içerisinde bunların da üstesinden gelecek ve güçlü medeniyet yolculuğuna devam edecek.”
“DİYARBAKIR’IN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAK”
Sur’da yapılan çalışmalar arkasından hayatın normale dönmesine ilişkin hükümetin yaptığı planlamalar, çalışmalar ve kentsel dönüşümün Diyarbakır’ın zenginliğine zenginlik, güzelliğine güzellik katacağını anlatan Lekesiz, “Bu çalışmalar zat-ı alinizin liderliğinde oluyor. Burada çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Güvenlik bürokrasisine verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz. Ben bu vesileyle polis teşkilatı mensuplarının da Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Diyarbakır ilimizde de yaşlılarımızı kendi annesi babası gibi bilmesi, küçükleri kendi evladı kardeşi gibi bilmesi, akranlarını arkadaşı gibi bilmesi, konusundan dolayı gösterdikleri özen, hassasiyet için tüm polislerimize teşekkür ederim. İkinci teşekkürüm terör ve teröristle mücadele ederken polislerimizin güvenlik birimlerimizin hukukun sınırları içerisinde kalmaya azami derecede özen gösterip mücadelesini terör ve teröristle yürütme konusundaki gösterdikleri özene teşekkür ederim. Üçüncüsünde arkadaşlarımızın huzur ve güvenliğin temini ve tesisine yönelik çalışmaları yaparken silahlı kuvvetlerimizin değerli mensuplarıyla Mehmetçikle beraber çalışırken uyum ahenk içerisinde çalışma konusunda gösterdikleri özenden dolayı çalışma arkadaşlarımıza, sizin aracılığınızla teşekkür ederim” dedi.
"DAHA İYİYE DOĞRU GİDİYOR"
Vali Aksoy ise, Diyarbakır’da terörle mücadele konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirterek şu ifadelerde bulundu:
“Bu çalışmalarda güvenlik birimlerimiz büyük bir özveri içerisinde titizlikle bu çalışmaları ortaya koydu. Zaman zaman Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünün gerek araç-gereç gerekse personel ihtiyacı buradaki mücadelede yeterli olmadı. Bu konuda Bakanlığımızdan talepte bulunduk. Başta İçişleri Bakanımız ve Emniyet Genel Müdürü olarak sizler bu taleplerimizi en kısa zamanda yerine getirdiniz. Bu anlamda da bizlere bu mücadelede vermiş olduğunuz desteklerden dolayı sizlere de teşekkür ediyoruz. Topyekün bir mücadeleydi güvenlik birimlerimiz kahramanca mücadele etti. Sizin de belirttiğiniz gibi bu mücadelenin en hassasiyet taşıyan tarafı da hukuk kurallarına riayet edilerek sivil vatandaşla teröristin ayırt edilmesiydi. Bu hassasiyeti gösterdiler ve terör örgütünün beklediği arzu ettiği ortamı onlara sunmadılar. Bu anlamda da arkadaşlarımıza ben de teşekkür ediyorum. Daha iyiye doğru gidiyor. Ülkemizin genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da huzur ve güven ortamı bundan sonra vatandaşlarımız açısından daha iyi bir noktaya taşınmış olacak, temennimiz bu. Ben tekrar ziyaretiniz için, destekleriniz için teşekkür ediyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.