Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet Müdürü Ak: "Bursa’da ilk işim Whatsapp narkotem hattı kurmak"

İçişleri Bakanlığının Emniyet Müdürleri Kararnamesiyle Bursa Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, Bursa’da göreve başladığında ilk işinin "Whatsapp narkotem hattı" kurmak olduğunu söyledi.Emniyet...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emniyet Müdürü Ak: "Bursa’da ilk işim Whatsapp narkotem hattı kurmak"

İçişleri Bakanlığının Emniyet Müdürleri Kararnamesiyle Bursa Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, Bursa’da göreve başladığında ilk işinin "Whatsapp narkotem hattı" kurmak olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürü Osman Ak, Adana’dan ayrılmadan önce veda ziyaretleri kapsamında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti. Ak’ı burada Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler karşıladı. Esendemir, Ak’a Adana’da görev yaptığı 10 ay boyunca yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür edip, güney mahallelerdeki korsan gösterileri bitirdiğini ve vatandaşın çok rahat bir biçimde buralara girdiğini belirterek, "Adana hep valiler, emniyet müdürleri çıkarmıştır. İnşallah sizi de ileri de vali olarak görmek isteriz" dedi.

Ak, polisin ve vatandaşın bazı mahallelere girememesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını ifade ederek, "Dönem dönem sıkıntılar olmuştur ama devletin giremediği yer olmaz. Polis her tarafa girer. Biz şimdi daha önce girilemez denilen yerlerde uygulama yapıyoruz. Bizim trafik polislerimiz bile oralarda artık uygulama yapıyor. Biz devlet olarak böyle bir şeyi kabul edemeyiz" dedi.

"Narkotik suçlarda mücadelede Adana birinci olacak"

Göreve geldiğinde en çok önem verdiği konulardan birinin narkotik suçlarla mücadele olduğunu hatırlatan Ak şöyle devam etti:

"Adana o dönemde uyuşturucu satışında plakası gibi bir numaraydı. Ancak ben bunu tersine çevirip uyuşturucu satışında değil uyuşturucuyla mücadelede Adana’yı birinci yapmak için çalışmalara başlattım. Bu çalışmalar kapsamında çok yol aldık. Adana’yı birinci yapacaktık. Önümüzdeki günlerde de göreceksiniz Adana bu konuda en önde olacak. Polisin faaliyetlerinde hemen yarın neticesini göremiyorsunuz. Adana’da öyle sokaklarda torbacı morbacı kalmayacak. Bizim bu uygulamamız bir çok ile de örnek oldu. Çoğu ildeki arkadaşlarımız bize sorup bu uygulamayı hayata sokmaya hazırlanıyor. Biz bunun için ’whatsapp narkotem hattı’ bile kurduk. Bursa’ya gittiğimde de ilk işim ’whatsapp narkotem hattı’ kurmak olacak."

Anaokulu çocuğu "TOMA taşlama oynayalım" demiş

Çocukları çok sevdiğini çünkü Türkiye’nin geleceğinin çocuklar olduğunu ifade eden Ak, "Adana’ya ilk geldiğimde duyduğum bir olay beni şok etti. Anaokulu öğretmeni çocuklara oyun oynamak isteyip ne oynayalım diye sorduğunda çocuklar ’TOMA taşlama oynayalım’ demiş. Bu beni çok derinden üzdü. Bu olaydan sonra özellikle güney mahallelerdeki çocukların kazanılmas için mücadele başlattım. Bu çocukları alıp tatile gezilere götürüp doğruları gösterdik. Şimdi aynı çocuklar bizim özel harekat polislerinin yanına gelip ’biz polis olmak istiyoruz’ deyip onlara sevgi gösterisinde bulunuyor. Öbür taraftan kızlar, kadın polislerin nasıl polis olduğunu soruyor. Bu bizim için çok önemli bir gelişme" diye konuştu.

"Türkiye’de ilk defa zırhlı yunus ekibi oluşturduk"

Adana’da görevde bulunduğu dönemlerde ilklere imza attığının altını çizen Ak şunları kaydetti:

"Özellikle güney mahallelerde görev yapmak üzere biz zırhlı yunus ekipleri oluşturduk. Bu Türkiye’de bir ilk olacak. Şimdi biz oralarda terörü ve uyuşturucuyu bitirdik. Ama burada oluşan boşluğu başka örgütler doldurmaması için bizim sürekli orada olmamız ve devamlılık oluşturmamız gerekiyor. Bu nedenle zırhlı yunus ekipleri oluşturduk. Seçtiğimiz özel polislerden bu ekipleri verdik. Yarın zırhlı yunus ekipleri göreve başlayacak. Bu eminim diğer illeri de örnek olacak."

Osman Ak, 10 ay görev yaptığı Adana’dan Bursa’ya atandığını, bunun bir bayrak yarışı olduğunu, bir çok hizmet yaptığını, bir çok projesinin de yarım kaldığını ancak devlette devamlılığın esas olduğunu, yerine gelecek arkadaşının bu projeleri devam ettireceğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.