Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet Kemerinin Önemini Yaşayarak Öğrendiler

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ uygulaması başlattı. Emniyet kemeri takmayanlar, araç içerisinde savruldu. Ortaya çıkan görüntüler, izleyenleri güldürürken,...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emniyet Kemerinin Önemini Yaşayarak Öğrendiler
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ uygulaması başlattı. Emniyet kemeri takmayanlar, araç içerisinde savruldu. Ortaya çıkan görüntüler, izleyenleri güldürürken, araç içerisindekiler zor anlar yaşadı.
Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası Çanakkale’de Polisevi önünde gerçekleştirilen törenle kutlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Armağan Şen ve Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından görevlerinde başarılı olan, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yasin Pala, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Erdal Musaoğlu, Polis memurları Ozan Işın, Kadir Bilge, Ömer Faruk Recep Çoban, Ufuk Yıldırım, Subutay Gökçebay Şenol, Sezai Beratlı, Mehmet Koza ve Serbay Saban’a başarı belgesi verildi. Trafik Konulu resim yarışması birincisi Dursun Kartal ve Şiir yarışması birincisi Faruk Kerem Çabuk da ödüllerini aldı. Program, trafik sergisinin gezilmesiyle sona erdi.
Törenin ardından vatandaşlara emniyet kemerinin önemini daha iyi anlatabilmek için yapılan emniyet kemeri simülasyonu büyük ilgi gördü. Simülasyonu deneyenler ise bir kez daha emniyet kemerinin takılmasının şart olduğunu vurguladı. Saatte 5 kilometre hızla takla atan bir aracın canlandırdığı simülasyonda, sürat çok düşük olmasına rağmen emniyet kemeri takmayan sürücülerin savrulduğu gözlemlendi.
Sürücülerin burada kaza anını simülasyonda tecrübe ettiğini söyleyen Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Yasin Pala, “Simülasyon aracında 5 kilometre bir hızla emniyet kemeri takılmayan bir araçta vatandaşlarımızın, sürücü ve yolcularımızın maruz kalabileceği kazaları bir nebze canlandırıyoruz. Aracımız 5 kilometre hızla dönüyor. Kemerinizi takmazsanız başınıza çok ciddi sakatlanma ve yaralanmalar gelebilir” dedi. Pala, aracı iki gün boyunca İskele meydanında vatandaşların deneyebileceğini söyledi.
Öte yandan yapılan uygulamada ise trafik polisleri emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür etti. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri İskele Meydanı’nda emniyet kemeri uygulaması yaptı. Uygulamada trafik polisleri emniyet kemeri kullanan sürücülere teşekkür ederken, emniyet kemeri takmayan sürücüleri ise kemer kullanmaları konusunda uyardı. Uygulama sırasında sürücülere ’Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar’ yazılı uyarıcı el broşürü de dağıtıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.