Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emine Erdoğan, Adana karpuzu pekmezine hayran kaldı

Yüreğir Belediyesi’nin Adana Karpuzu Pekmezi ve Karpuz Ürünleri projesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Dünya Kadın Çiftçiler Günü’ kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen törende ‘Kadınların İstihdamına Yönelik...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emine Erdoğan, Adana karpuzu pekmezine hayran kaldı

Yüreğir Belediyesi’nin Adana Karpuzu Pekmezi ve Karpuz Ürünleri projesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Dünya Kadın Çiftçiler Günü’ kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen törende ‘Kadınların İstihdamına Yönelik Yenilikçi Proje Uygulayan Yerel Yönetim” ödülüne layık görüldü.

Törende, Adana standını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Yüreğir Belediyesi deneysel mutfağında üretilen karpuz ürünlerinin tek tek tadına baktı. Adana Karpuzu Pekmezi ve karpuz ürünlerini çok beğenen Erdoğan kadın girişimcilere yeni fırsatlar sunacak projeden dolayı Başkan Çelikcan’ı kutladı.

‘Dünya Kadın Çiftçiler Günü’ kutlamaları kapsamında Ankara Bilkent Hotel’de gerçekleştirilen ödül törenine Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte katılan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Amacımız hem bu lezzeti yöremize kazandırmak hem de ekonomik anlamda tarlada kalan karpuzun değerlendirilmesidir. Patentini alırken Adana’nın tanıtılması açısından da ’Adana Karpuzu Pekmezi’ dedik. Adana kebabından sonra Adana karpuzu pekmezi ile de Türkiye’nin gündeminde olacağız. Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşi hanımefendilerde standımızı ziyaret ederek ürünlerimizin tek tek tadına baktılar. Çok beğendiklerini ve tebriklerini illettiler" dedi.

Başkan Çelikcan, Adana karpuzunun artık tarlada kalmayacağını belirterek, “Sadece pekmez değil, karpuz tatlısı, reçeli, turşusu ve sirkesi de projemiz kapsamında bulunuyor. Deneysel mutfağımızda geliştirilen bu yeni lezzetler geçtiğimiz günlerde ilki gerçekleşen Adana Lezzet Festivali’nde Yüreğir Belediyesi standımızı ziyaret eden vatandaşlarımızdan da tam not aldı. Biz bunları ekonomiye kazandırabilirsek yaklaşık 250 milyon liralık bir değer üretmiş olacağız. Tesisleşme süreci ile de ekonomiye katkı sağladığımız gibi istihdama da katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

Adana standını ziyaret ederek Başkan Çelikcan’dan proje hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’da, Adana karpuzu pekmezi ve karpuz ürünlerini inceleyerek tadına baktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.