Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emektar kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu

Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Süleymanpaşa ilçesinde Kadın Emeği Günü düzenlendi. Emektar kadınlar etkinlikte el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu.Tuğlalı Park’ta düzenlenen etkinlikte, Tekirdağ’ın ilçeleri...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emektar kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu
Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Süleymanpaşa ilçesinde Kadın Emeği Günü düzenlendi. Emektar kadınlar etkinlikte el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu.
Tuğlalı Park’ta düzenlenen etkinlikte, Tekirdağ’ın ilçeleri ile Edirne ve Kırklareli’nden gelen kadınlar kendi ürettikleri kışlık bere, atkı, süveter gibi ürünler ile hazırladıkları kesme, salça, turşu, tarhana benzeri yöresel yiyeceklerin satışını yaptı. Etkinlik Süleymanpaşa sakinleri tarafından yoğun ilgi gördü.
Etkinlikte gazetecilere açıklama yapan, Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Tarar, "Amacımız, kadın emeğini görünür hale getirmek. Emektar kadınlarımıza destek olabilmek, onların yanlarında olabilmek. Emektar kadınlarımızın bir parça da olsa ev ekonomilerine katkıda bulunabilmek" diye konuştu.
’Kadın Emeği Günü’ etkinliğinin ilkini Malkara ilçesi Sarıpolat Mahallesi’nde yaptıklarını belirten Çiğdem Tarar, "Tekirdağ merkeze tüm ilçelerimizi davet ederek bu etkinliğimizi şölen haline getirdik. Burada, Malkara ve Şarköy ilçelerimizin mahallelerinden kadınlar var, burada gıda ve el işlerini teşhir edip satışa sunuyorlar. Ev ekonomilerine katkı sağlamaya çalışıyorlar. Bizler de onların yanlarında durup destek olmak istiyoruz. Edirne ve Kırklareli illerinin Kadın Meclisi temsilcileri de buradalar, bizleri kırmadılar onlarda yöresel ürünlerinin tanıtımını yapıyorlar" dedi.
Çiğdem Tarar, etkinliğin Perşembe ve Cuma olmak üzere iki gün süreceğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.