Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklilerden Kocaoğlu’na Kırmızı Kart

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT’tan emekli vatandaşlar, serbest seyahat kartlarının iptal edilmesi nedeniyle belediye önünde eylem yaptı ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na kırmızı kart gösterdi. Kartların iptal olduğunu, otobüste...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT’tan emekli vatandaşlar, serbest seyahat kartlarının iptal edilmesi nedeniyle belediye önünde eylem yaptı ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na kırmızı kart gösterdi. Kartların iptal olduğunu, otobüste kart geçmeyince alınmadıklarını söyleyen emekliler, “Şoke olduk, toplum içerisinde rencide olduk” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT’tan emekli olan İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü’nce serbest seyahat kartlarının iptal edilmesine tepki göstermek amacıyla önce sosyal medya üzerinden bir araya geldi, ardından belediyenin önünde eylem yaptı.
"EMEKLİ YERDE SÜRÜNÜYOR, BİR TEKME DE SEN VURMA BAŞKAN"
Ellerinde “Emekli yerlerde sürünüyor, bir tekme de sen vurma başkan”, “25 yıl İzmir’e ve İzmirliye onurla hizmet ettik”, “Pasomu istiyorum”, “25 yıllık emeğimizin karşılığı bu olmamalı”, “Hani insan odaklı sosyal belediyecilik?” ve “Bugünün çalışanı yarının emeklisidir” yazılı dövizler taşıyan emekliler, “Gün gelecek devran dönecek Aziz hesap verecek” sloganları attı. Emekliler, artık geçerli olmayan kırmızı renkli kartlarını da havaya kaldırarak “Aziz Kocaoğlu’na kırmızı kart gösteriyoruz” dedi ve ardından oturma eylemi yaptı.
“ONUR KARTI”
Grup adına basın açıklaması yapan Mehmet Düşünceli, "Belediye çalışanları ve emeklileri 3 yıl öncesine kadar ulaşımdan ücretsiz yararlanıyordu. Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önce vapura binme hakkımızı sessizce elimizden aldı. Biz belediye emeklileri sessiz kaldık, mahrum edildik. Bir yıl sonra Sarı Öküz hikayesinde olduğu gibi bu sefer metrodan yararlanma hakkımız elimizden alındı. Tüm bu işlemlerde sosyal belediyecilikten yana olduğunu söyleyen belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu tarafından gerçekleştirildi, ama başkanın sosyal belediyecilik uygulamaları bununla da kalmadı. Sosyal belediyecilik, halkçı belediyecilik uygulamalarından dem vuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu belediye emeklilerinin onur kartları ile oynamamaya çağırıyoruz" dedi.
"RANDEVULARIMIZ KABUL EDİLMEDİ"
İzmir’in ‘ben yaptım oldu’ zihniyetiyle yönetilemeyeceğini kaydeden Düşünceli, "İzmirliler biat edenler topluluğu değildir, böyle bir zihniyetle yönetilmeye de layık değildir. Bugüne kadar sorunun çözülmesi için birçok kişiye ulaşmaya çalıştık. Milletvekillerine, meclis üyelerimize sorunlarımızı anlattık, olumlu bir sonuç elde edemedik. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’den paso sorunumuzla ilgili görüşme talebinde bulunduk, talebimizi kabul edilmedi. Bizler de İzmir kamuoyuna sesimizi duyurabilmek için Sayın Aziz Kocaoğlu’nun bu konudaki kararını tekrar gözden geçirmesini sağlamak amacıyla bu eylemi gerçekleştirdik" diye konuştu.
KARTINI ALNINA YAPIŞTIRDI
Emeklilerden Sedat Çam, “25 sene emek verdim. Bunun karşılığı bu olmamalı. Kartımızın geçmediğini gördüğümüzde şoke olduk. Her yerde emeğim var. Konu para pul değil. Bu durum çok zorumuza gitti. Söz verdiği halde sözünü tutmadığı için üzülüyoruz” derken, kartını alnına yapıştıran Gülşen Doğruer ise pasosu geri verilirse başından yere indirmeyeceğini belirterek, “Pasomu istiyorum. Otobüse bindim, hiçbir bilgi yok. Geçmediğini görünce dondum kaldım. O gün bindim ama ikincisinde ‘inin hanımefendi’ dediler. 25 yıl hizmet verdik, sonra indirdiler” dedi.
“KİMSE HAKKIMIZI GASP EDEMEZ”
Rifat Ünlü isimli emekli, Kocaoğlu’nun iki sene önce “Bu kartları kesinlikle elinizden hiç kimse alamaz” diye kendilerine söz verdiğini ve şimdi bu sözü tutması gerektiğini belirtti. Fuat Han isimli bir diğer emekli vatandaş da, “Hakkımızı söke söke alacağız. Bu bizim sözleşmeyle kazandığımız yasal hakkımız. Bu hakkımızı kimse gasp edemez. Otobüse bindiğimizde halkın içerisinde sahtekar pozisyonuna düştük. Pasomuzun geçerli olmadığı yazı ile bildirmedikleri için toplum içinde rencide olduk” ifadelerini kullandı.
RANDEVU TALEBİ
Eylemin ardından mağdur emeklilerden oluşan Pasomu İstiyorum Yürütme Kurulu’ndan dört kişi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan randevu talep etmek için dilekçe sundu. Bazı emekli vatandaşlar, belediyede örgütlü memur sendikalarının kendilerinin görüşme taleplerine cevap bile vermediğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.