Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekliler ’promosyonla’ ilgili yılbaşından önce sevinçli haber bekliyor

Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, bankaların vereceği promosyonla ilgili beklentilerinin devam ettiğini ifade ederek, "Çalışmaların sonuna doğru geldiğini öğrendik. Ne rakam vereceklerini göreceğiz. Şimdiden...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, bankaların vereceği promosyonla ilgili beklentilerinin devam ettiğini ifade ederek, "Çalışmaların sonuna doğru geldiğini öğrendik. Ne rakam vereceklerini göreceğiz. Şimdiden verecekleri rakamların yüksek olmasını istiyoruz. İnşallah yılbaşından evvel Başbakanımız emekliye sevindirici bir haber verir" dedi.
Uzun süredir gündemde yer alan bankaların emekliye promosyon ödemesi görüşmeleri halen sürerken, emekliler de ortaya çıkacak rakamı heyecanla bekliyor. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Akbudak, daha önce eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun bu konuyla ilgili yoğun çalışma yaptığını dile getirdi. Bakanlığı döneminde bu konuyla ilgili Ankara’da kendisini ziyaret ettiklerini belirten Akbudak, "Ziyarete gittiğimizde 1,5 saat gibi bir görüşmemiz oldu. Bankalarla yaptıkları görüşmelerde promosyon rakamının 450 lira olduğunu söylemişti. Ama bankaların bazı teklifleri vardı. Emekliler için kredili mevduat hesabı açılması gibi. Buradaki kredili mevduat hesapları çok yüksek olduğu için emekliler tarafından kabul görülmesi mümkün değil. Birde maaşların biraz daha erken Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bankaya yatırılmasını istemişlerdi, bu da kanunen mümkün değil. Daha sonra Mehmet Müezzinoğlu Bakanımız geldiğinde de promosyonla ilgili düşük rakamlar söylemişti. Bunun da kabul edilmesi mümkün değildi. ’Çalışana promosyon verilir’ ibaresinin yanına ’emekliye de verilir’ ibaresi konulmuş olsaydı şimdiye kadar emeklinin promosyonda bir sıkıntısı olmazdı. Bu, Başbakanlık Genelgesi’ne eklenecek bir madde ile düzeltilebilecek bir konu" diye konuştu.
"Başbakanımızdan yılbaşından önce sevindirici haber bekliyoruz"
Şu anda ne kadar rakam verileceği konusunda henüz bir şeyin belli olmadığını vurgulayan Akbudak, "Her kesimden çeşitli rakamlar geliyor. Bankalardan emeklinin beklentisi bu. Çünkü az maaş alan emeklinin promosyon gibi rakamlara çok ihtiyacı var. Yine de olumlu olarak beklentimizi sürdürüyoruz. Çalışmaların sonuna doğru geldiğini öğrendik. Ne rakam vereceklerini göreceğiz. Şimdiden verecekleri rakamların yüksek olmasını istiyoruz. Çünkü emeklinin yaşamına çok azda bir katkısı olsun. Tabi ki bu promosyon verilirken PTT dahil bütün bankalardan verilmesini istiyoruz. Çünkü emekliye A bankası verip, B bankasının vermemesi durumunda sıkıntı çıkar. Çünkü emeklinin yüzde 90’ı kredi borçlusu. Kredi borcundan dolayı bulunduğu bankadan ayrılıp da başka bankaya gidip promosyon alması mümkün değil. Onun için bütün bankaların bu promosyonu vermesini istiyoruz. Belli bankalar verirse emeklinin yüzde 10’u bu promosyonu ya alır ya almaz. İnşallah yılbaşından evvel Başbakanımızdan emekliye sevindirici bir haber bekliyoruz. Bu konuda çalışma yapan herkese teşekkür ediyoruz. Beklentimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.
Emeklinin promosyondan beklentisinin çok olduğunu vurgulayan Akbudak, “450 lira gibi bir rakamı verseler bile bunu 3 yıla bölecekler. Emekli 3 yıl boyunca bankadan ayrılmayacak, ortalama yılda 150 lira gibi bir rakam düşer. Bunun nasıl ödeneceği de belli değil. Aylığa mı bölecekler, yıllığa mı bölecekler, bir defada mı verecekler o da belli değil. Ancak yılda 150 liraya düşen bir rakamda çok saatli bir rakam değil. Emeklinin beklentisi yüksek. Bu beklentiye uygun bir rakamın olması bizim tercihimizdir” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.