Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli Yarbaydan PKK ile mücadele yöntemleri

Jandarmada yarbay olarak uzun süre görev yapan Ufuk Gökmen, emekli olduktan sonra PKK ile mücadeleyi anlatan ‘Zafer Mümkün’ kitabı için imza günü düzenledi.Uzun süre jandarmada görevli olan ve bir dönem Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Jandarmada yarbay olarak uzun süre görev yapan Ufuk Gökmen, emekli olduktan sonra PKK ile mücadeleyi anlatan ‘Zafer Mümkün’ kitabı için imza günü düzenledi.
Uzun süre jandarmada görevli olan ve bir dönem Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nda Merkez İlçe Komutanı olan Emekli Yarbay Ufuk Gökmen, PKK ile mücadeleyi anlatan kitabını okurları için imzaladı. 2013 yılında Diyarbakır’da PKK’ya yönelik uyuşturucu operasyonlarını yöneten Gökmen, Ağrı, Çukurca ve Siirt gibi illerde görev yaptı. Siirt’te görev yaparken PKK’nın mayınlı saldırısında yaralanan Yarbay Gökmen, kitabında bölge halkının sıkıntılarının dinlenmesi gerektiğini vurguladı.
“Korucularla omuz omuza mücadele ettik”
Bölge halkının sıkıntılarının dinlenmesi gerektiğini belirten Gökmen, “Biz orada yaşayan vatandaşlarla birlikte yemek yedik, onların ekmeklerini bölüştük. Biz onların taziyelerinde bulunduk, onların acılarına ortak olduk. Özellikle oradaki korucuların hakkını yememek lazım. Onlarla çatışmalara girerek, canımızı ortaya koyduk, çok zor şartları paylaştık. Onların sıkıntılarını biliyoruz. Onların devlete anlatamadıkları sıkıntılarını biliyoruz ve onların dile getiremedikleri sıkıntıları da biliyoruz. Bizleri dinlerlerse, en azından PKK terörünün bitirilmesi anlamında çok önemli bir yol kat etmiş olacağız” dedi.
PKK’nın bitirilmesinin en önemli ayağının ekonomik olduğunu anlatan Gökmen, “PKK’nın mayınlı saldırısına maruz kaldım. Tedavi görüp görevime devam ettim. Özellikle ben, uyuşturucu ile mücadele konusunda uzmanlaştım. 2013 yılındaki o büyük yakalamalarda operasyonları bizzat ben yönettim ve orada başka bir gerçeğin farkına vardık. PKK terörü elbette, ekonomik kaynakları bitirildikten sonra rahatlıkla bitirilecekti” şeklinde konuştu.
Çok zorlu şartlarda mücadele ettiklerini aktaran Gökmen, “Sokaklarda, 3 bin rakımlı dağların tepesinde PKK ile mücadele ettik. Ancak yapılması gereken daha farklı konular da var. Toplumla bütünleşmiş özellikle sivil kurumlarımızın, toplumla bütünleşerek onların dertlerini daha iyi dinleyerek, terörün bitirilmesi anlamında, terörü karşı çıkan, bölge insanın sorunlarına el atılması konusunda eksikliğimiz var. Bunları hal ettiğimiz zaman, asker, polis silahlı kanadı rahatlıkla çökertirler” diye konuştu.
“İnsanların sıkıntılarının yerinde görülmesi gerekir”
STK temsilcilerinin sadece şehirlerde değil, köylerde de insanları anlamaya çalışması gerektiğini belirten Gökmen, “Sivil kurumlarımız sadece şehir merkezlerinde kuruludur. Köylerimizde sadece, imamlarımızı ve cefakar öğretmenlerimizi görüyoruz. Onun dışında 3 bin rakımın yüksekliğinde de vatandaşlar yaşıyor. Oralara insanların bizzat gidip, orada onların sorunlarını görmesi gerekir. Sınır hattında ve sınır taşlarının etrafında da insanların yaşadığını biz biliyoruz. Devletimizin, bu insanların sorunlarının bizzat teker teker yerinde dinleyerek, onlarla özdeşleşerek bun çözmesi gerekir” ifadelerini kullandı.
“FETÖ ile tespit edilen varsa üstüne gidilmeli”
Darbe girişimi ile alakalı Güneydoğu’da tutuklananların FETÖ üyesi olduklarına ilişkin soruya ise Gökmen, “Öyle bir tespitim hiç olmadı. Bu gerçekten çok farklı mecrada, irdelenmesi ve çözülmesi gereken bir konudur. Bununla ilgili elde edilen deliler var ise, o kişileri kesinlikle üstüne gidilmeli ve büyük ekseriyette olan, PKK ile mücadele etmiş olan insanların, çabalarını, döktükleri kanı, bu insanların hıyanetinin gölgelememesi gerektiğine ben inanıyorum. Yapılan, tespit edilen en ufak bir tespit var ise, bütün gücümüzle üstüne gitmeliyiz” yanıtını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.