Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli öğretmen görev istedi

GİRESUN (İHA) – Giresunlu emekli öğretmen, görev verilirse yeniden öğretmenlik yapmaya hazır olduğunu söyledi.Giresunlu emekli öğretmen Hikmet İlhami Temel, FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emekli öğretmen görev istedi
GİRESUN (İHA) – Giresunlu emekli öğretmen, görev verilirse yeniden öğretmenlik yapmaya hazır olduğunu söyledi.
Giresunlu emekli öğretmen Hikmet İlhami Temel, FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatında binlerce personelini açığa almasının ardından gerekirse yeniden görev alabileceğini söyledi. 2012 yılında Giresun’un Tirebolu ilçesinde bulunan Anadolu Lisesi Müdürlüğünden emekli olan İlhami Temel, MEB Personel Genel Müdürlüğüne dilekçe göndererek yeniden öğretmenlik talebini iletti ve herhangi bir ücret istemediğini etmediğini bildirdi.
Emekli hemşire olan eşi ile birlikte ABD’de ikamet eden Temel, "İzin için geldiğim ülkemde son yaşanan hain darbe girişimini gördükten sonra üniversitelerinde okuduğum, hizmet aldığım, suyunu içip havasını teneffüs ettiğim ülkeme karşı borcumun bitmediğini düşünerek, ecdat yadigarı bu ülkeye karşı vefa borcumu ödemek için Milli Eğitim Bakanlığımıza yeniden bir dilekçe ile müracaat ettim. Dilekçemde, bakanlığın uygun gördüğü bir yerde herhangi bir maddi talepte bulunmadan görev yapmaya talip olduğumu ifade ettim" dedi.
"Ecdat mirasına sahip çıkmak için göreve hazırım"
Emekli olmasına rağmen yeniden görev yapma isteğini "Bu ülkede bizim can, mal, ırs, namus emniyetimizi sağlamak için haftada bir 20 yaşında pırlanta gibi delikanlıların şehit geldiği bir süreçte bizim bu olaya seyirci kalmamız mümkün değildi" diye ifade eden emekli öğretmen Temel, şu ifadeleri kaydetti:
"57 yaşında by pass ameliyatı geçirmiş birisi olarak sorumlu olduğumu ve bu ülkeye katkı sağlamak adına yapabilecek bir şeylerin hala var olduğunu düşünerek yeniden bakanlığa müracaat ettim. Şayet bakanlık müracaatımı uygun görürse mekan şartı gözetmeden, maddi katkı beklemeden görev yapmaya hazırım. Özellikle son yaşadığımız olaylarda ülkemiz insanının darbeyi durdurmak, milyonlarca vatandaşımızın ve insanımızın hürriyet içerisinde yaşaması adına kendilerini tankların altına attığı bir süreçte benim talebim pek de önemsenecek bir şey değil. Bu ülkenin bir bireyi olarak ülkeme karşı sorumluluğumun hala devam ettiği kanaatindeyim. Bu ülke çok güzel bir ülke. Ecdadımızın bize miras bıraktığı bin yıllık tarihi bir kültüre sahip çıkma, o değerleri ve o mirası gelecek nesillere aktarma konusunda hala yapabileceğimiz bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Bunun için de bakanlığımızın yetkililerinden talebimin uygun görülmesini istiyorum."
30 yıl öğretmenlik yapmış birisi olarak ilk günkü heyecan ve aşkla yeniden göreve talip olduğunu bildiren İlhami Temel, "Umarım değerlendirir. Ben de gönül huzuru içerisinde nereye gönderilirsem, hangi göreve gönderilirsem, uygun görülürsem büyük zevk ve şerefle bu göreve talip olduğumu belirtiyorum" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.