Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli Generalden Afganistan Çağrısı

Afganistan’da Türk Askeri Kabil Eğitim Yardım Danışma Komutanlığı Yaparken Emekli Olan Tuğgeneral Şafak Gök,ordu’’da Bir Konferans Verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emekli Generalden Afganistan Çağrısı
Afganistan’da Türk Askeri Kabil Eğitim Yardım Danışma Komutanlığı yaparken emekli olan Tuğgeneral Şafak Gök, Ordu’’da bir konferans verdi.
Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve ‘Afganistan-Türkiye-ABD İlişkileri ve Eğitim’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan emekli Tuğgeneral Şafak Gök, “Türkiye Afganistan’da acilen Türkçe yayın yapan TV ve radyo kurmalıdır” dedi.
Emekli Tuğgeneral Şafak Gök, konferansta Afganistan’ın konumu ve önemine değinerek, “Afganistan zengin maden yataklarına sahip, çok fazla deprem olan, çocuk ölümünde dünyada birinci sırada yer alan, küçük ölçekte Türk iş adamlarının yer aldığı, terör, güvenlik problemi, işsizlik, cahillik, yolsuzluğun olduğu, NATO’nun ise 2003 yılından bu yana asker bulundurduğu bir ülkedir. Afganistan’da 520 rütbeli Türk askeri görev yapmaktadır” bilgilerine yer verdi.
Afganistan’da, Türkiye’nin gelişmiş, modern ve zengin bir ülke olarak görüldüğünü belirten Emekli Tuğgeneral Şafak Gök, ”Türkçe kursları rağbet görüyor. Türk dizileri çok izleniyor. Afganistan’da Türkçe yayın yapan radyo-TV kurulmalı, Türkçe kurslar artırılmalı” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.