Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli binbaşıların ’maaş dengesizliği’ tepkisi

Emekli Topçu Binbaşı Mehmet Işık, emekli binbaşıların maaş dağılımlarında dengesizlikler yaşandığını iddia ederek, "Türk Silahlı Kuvvetleri içinde emekli personelin maaş dengesizliklerini dile getireceğiz" dedi.Türkiye’de yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emekli Topçu Binbaşı Mehmet Işık, emekli binbaşıların maaş dağılımlarında dengesizlikler yaşandığını iddia ederek, "Türk Silahlı Kuvvetleri içinde emekli personelin maaş dengesizliklerini dile getireceğiz" dedi.
Türkiye’de yaklaşık 2 bin 500 emekli binbaşıyı temsil eden Platform Bölge Temsilcileri Ankara Kızılay’da bulunan Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nde (TESUD) bir araya geldi. Toplantıda emekli binbaşıların ekonomik durumu, sorunları ve son yıllarda oluşan maaş dengesizlikleri konuşuldu.
Ankara’da dernek kapsamında ilk defa düzenlenen toplantıda konuşan Derneğin Ankara Temsilcisi Emekli Topçu Binbaşı Mehmet Işık, "Platformun hiçbir şekilde siyasi bir amaç içermemektedir. Amacımız kesinlikle para ve maddi menfaat değildir. Mutlaka bir kariyerimiz var. O kariyerimizin bize iadesini istiyoruz. Başka bir konuda mağdur durumda olan maddi olarak tabiki para ihtiyacı olan, maaşları çok düşük düzeyde olan arkadaşlarımızı, Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) içinde emekli personelin maaş dengesizliklerini dile getireceğiz. Amacımız tamamen buna yöneliktir" ifadelerini kullandı.
"Bir tane binbaşı arkadaşımız kahvede garsonluk yapıyor"
Emekli binbaşıların maaş dağılımlarında dengesizlikler yaşandığını ileri süren Işık, "Bir tane binbaşı arkadaşımız kahvede garsonluk yapıyor" ifadelerine yer vererek şu değerlendirmede bulundu:
"Bunu nasıl anlarsınız bilmiyorum ama çok acı bir şey. Başka bir olay figüranlık yapıyor. 20 liraya 30 liraya figüranlık yapan binbaşı arkadaşımızla tanıştım. Bunu duymalısınız. Başka çok zor durumda olan yaşı zaten 60. gitse ona işte vermiyorlar bu kişi ne yapacak kahvede garsonluk yapacak. Bu gerçeği Türkiye bilmelidir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.