Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ellerini Kullanamayan 51 Yaşındaki Ressam, Resimlerini Ağzıyla Yapıyor

Yozgat’ta, bedensel engelli Narin Işık (51), ağzı ile yaptıkları yağlı boya tabloları sergiliyor.Yozgat’ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yozgat İl Müdürlüğüne ait Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde kalan Narin Işık, kollarını...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta, bedensel engelli Narin Işık (51), ağzı ile yaptıkları yağlı boya tabloları sergiliyor.
Yozgat’ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yozgat İl Müdürlüğüne ait Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde kalan Narin Işık, kollarını kullanamadığı için ağzında tuttuğu fırçayla resim yapıyor. 3 yaşında geçirdiği çocuk felci hastalığı ile tekerlekli sandalyeye mahkum olan Işık, 44 yaşında da kollarını kullanamaz hale geldi. İç dünyasını ve hayallerini ağzı ile yağlı boya ile resme döken Narin Işık, yaşama sevinci ile çevresindeki insanlara da örnek oluyor.
Usta ressamlara taş çıkartan engelli kadın Işık, kara kalem çalışması ile başladığı resim sevgisini yağlı boyaya dönüştürdüğünü söyledi. Bugüne kadar ağzı ile 434 adet yağlı boya tablo yatığını ifade eden Işık, “ 2007 yılında kollarımı kaybettim buna rağmen hayattan hiç bir zaman yılmadım. Ben şuanda bedensel bitkinim sadece ağzım ve kafamla hareket ediyorum. 7 yıldır sergi açıyorum. İnsanlara örnek olmak istiyorum. Benim gibi insanları sağlıklı insanların görmesini istiyorum. Televizyondan gördüğüm kadarıyla insanlar boşa kavga içindeler. Birbirlerine destek olmalı Dünyada barış, sevgi olmalı. İnsan insanı parçalamamalı. Ben bu mücadeleyi veriyorsam sağlıklı insanlar bunu takdir etmeli” dedi.
7 yıldır yağlı boya çalışmasını yaptığını ve bu zamana kadar toplam 434 adet yağlı boya resim yaptığını ifade eden Işık “Ellerimi hiç kullanamıyorum ağzımla resim yapıyorum. Ağız ile resim yapması çok zor ama buna rağmen severek çalışıyor ve yapıyorum. Resim yapmayı çok seviyorum. O resim benim bir kalbimdir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.