Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elleri Kesilerek Öldürülen Nuran Dutlu’nun Sanıkları Hakim Karşısında

Kocaeli’de 2015 yılının Ocak ayında elleri kesilmiş olarak cesedi bulunan Nuran Dutlu’nun öldürülmesi hakkındaki dava, Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.2015 yılının Ocak ayında Kocaeli’nin İzmit ve Kandıra...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’de 2015 yılının Ocak ayında elleri kesilmiş olarak cesedi bulunan Nuran Dutlu’nun öldürülmesi hakkındaki dava, Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.
2015 yılının Ocak ayında Kocaeli’nin İzmit ve Kandıra ilçelerini birbirine bağlayan D-605 karayolunun Çayırköy mevkiinde elleri kesilmiş bir kadın cesedi bulunmuştu. Jandarma ekipleri tarafından yapılan hummalı çalışma sonrasında cesedin Nuran Dutlu isimli kadın olduğu belirlenmiş ve katillerin yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin detaylı çalışmaları ve aylar süren bir dizi operasyon neticesinde 21 yaşında elleri kesilerek öldürülen Nuran Dutlu’nun katilleri ve suç ortakları olduğu iddia edilen 8 kişi yakalanmıştı. Nuran Dutlu cinayeti ile alakalı yakalanarak mahkemeye çıkartılan sanıklardan Muhammet Y. ile Sertaç Ö.’nün tutuklu yargılanmasına karar verilirken, Arif Ç., Vedat A., Mehmet K., Murat A., Serkan A. ve Mustafa Barış Y.’nin ise tutuksuz yargılanmalarına hükmedilmişti.
“BEN EVLADIMI ELSİZ TOPRAĞA VERDİM”
21 yaşındaki genç kızın elleri kesilerek vahşice öldürülmesi hakkında Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava öncesinde, genç kızın annesi Hediye Görmüş ile babası Hüseyin Görmüş de Kocaeli Adliyesi’ne geldi. Aileye Kadın Cinayetlerini Durdurucağız Platformu da destek verdi. Duruşma öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan genç kızın annesi Hediye Görmüş, “Adalet yerini bulsun. Hak eden, hakkıyla, fazlasıyla cezasını alsın. Ben bunu istiyorum. Nasıl bir Özgecan davası devam etti. İkinci Özgecan da benim kızım olsun ki, örnek dava olsun. Ağırlaştırılmış, üst üste müebbetler istiyorum. Benim yüreğim soğumayacak. Ama bir örnek dava olsun ki, başka bir şekilde annelerin yüreği yanmasın. Eğer başka insanların niyetleri olursa da hiç niyetlenmesinler. Adalet var. Önce Allah’ın adaleti, sonra devletin, milletin adaleti. Hak eden cezasını bulsun. Şimdi mahkememiz var. İnşallah adalet bizim için olur. Ağırlaştırılmış istiyorum. Hiçbir şekilde, hiçbir indirimden yararlanmasınlar. Biz bir buçuk senedir ne çekiyorsak, onlar da içeride yaşasın, çeksin. Giden evlat benim evladım. Ben evladımı elsiz gömdüm. Elsiz toprağa verdim. Ben kızımın bir tek parmağı için, saçının bir tek teli için adalet istiyorum. Bırak vücudunu, saçının teli için adalet istiyorum” dedi.
KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU DA DESTEK VERDİ
Vahşi bir şekilde öldürülen genç kızın ailesine Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de destek verdi. Duruşma öncesinde platform adına basın açıklamasını okuyan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kocaeli Temsilcisi Kübra Özkan, “Bugün burada geçtiğimiz yılın ocak ayında işkence yapılarak öldürülen ve öldürüldükten sonra elleri bileklerinden kesilerek Çayırköy mevkiinde boş bir alana bırakılan Nuran Dutlu’nun davası için -toplanmış bulunmaktayız. Nuran öldürüldüğünde henüz 21 yaşındaydı ve 1 çocuk annesiydi. Genç yaşta hayatı elinden alınan Nuran kardeşimizin katillerinin hak ettikleri cezayı alabilmeleri için bir kez daha haykırıyoruz. Kadın cinayetlerinde indirimler uygulanmasın. Biz Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak yaşamın her alanında kadınların hak ve özgürlükleri için mücadele etmeye devam edeceğiz Şimdi Nuran kardeşimizin katillerine indirim yok demek için buradayız” ifadelerini kullandı.
JANDARMADAKİ İFADESİNDE CİNAYETİ İTİRAF ETMİŞTİ
Davada yargılanan katil zanlısı Muhammet Y., jandarmadaki ifadesinde olay gecesi Nuran Dutlu ile tartıştıklarını, tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Dutlu’yu önce dövdüğünü ve daha sonra kapşon ipiyle boğarak öldürdüğünü söylemişti. Genç kızı öldürdüğü sırada kız arkadaşı Sertaç Ö.’nün alkol ve uyuşturucu etkisinde arka odada uyuduğunu ve cinayetle ilgisinin bulunmadığını iddia eden Muhammet Y., 21 yaşındaki Nuran Dutlu’yu öldürdükten sonra arkadaşı Vedat A.’yı eve çağırdığını, birlikte genç kızın ellerini kestiklerini ancak Vedat A.’nın elleri nereye attığını bilmediğini söylemişti.
Vahşi cinayet ile ilgili dava bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.