Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elektrik kesintisi eylemi yapılan mahallede kaçak kullanım tespit edildi

ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesinde, ‘Elektriklerimiz kesik, karanlıktayız’ diyerek yol kesme eylemi yapılan Uğurlu Mahallesi’nde 200 aboneden 60’nın kaçak elektrik kullandığını belirlendi.Dicle Elektrik...

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesinde, ‘Elektriklerimiz kesik, karanlıktayız’ diyerek yol kesme eylemi yapılan Uğurlu Mahallesi’nde 200 aboneden 60’nın kaçak elektrik kullandığını belirlendi.
Dicle Elektrik ekipleri, dün ’Elektriklerimiz kesik, karanlıktayız’ diyerek yol kesme eylemi yapılan Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Uğurlu Mahallesi’ne girdi. Gece aşırı tüketim nedeniyle yanan trafoyu yenisi ile değiştiren enerji şirketine bağlı ekipler, bu sabah da kaçak kontrolü için mahalleye geldi. Yapılan kontroller sonunda 200 aboneden 60’ının kaçak elektrik kullandığı belirlendi. Kayıt dışı elektrik kullanan müşteriler hakkında gerekli idari ve adli işlemlere başlandı.
Bu arada, sağlıklı ölçüm yapmadığı belirlenen sayaçlar, yenileri ile değiştirildi. Mahallede kontroller sürerken, elektrik sayaçları mesken içerisinde bulunan bazı kişilerin, ekiplere kapılarını açmadıkları gibi, bazı kişilerin de sayacının değiştirilmesini engelleyebilmek için uzun süre çaba sarf ettiği gözlendi.

Sorun kısmen giderildi
Yaşananlarla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu, Uğurlu Mahallesi’nde trafo değişimi gibi kaçak kontrolü yapacak ekiplerinin de engellendiğini bildirdi. Dicle Elektrik Dağıtım’ın kararlı çalışmaları sonunda yanan trafonun dün gece yenisi ile değiştirildiğini, ardından kaçak kontrollerini yaptıklarını ifade eden Hondu, "Uğurlu Mahallesi için tarama çalışmalarımız devam edecek. Mahallede yaşanan sıkıntı kısmen giderilmiş durumda. Enerjisini kayıt altında bulunduran, ödemesini düzenli yapan müşterilerimizin mağdur olmaması için kaçak elektrik kullanımının da önüne geçmek durumundayız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.