Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elektrik, Elektronik Mühendisliği Öğrencilerine Zırh Kursu

Tokat’ta elektrik, elektronik mühendisliği öğrencileri zırh yapımı kursu almaya başladı.Tokat Sağlık İl Müdürlüğü’nden emekli 4 çocuk babası Sami Elçin (67), bilgisayar programcısı çocukları ile birlikte hobi olarak Osmanlı dönemi...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elektrik, Elektronik Mühendisliği Öğrencilerine Zırh Kursu
Tokat’ta elektrik, elektronik mühendisliği öğrencileri zırh yapımı kursu almaya başladı.
Tokat Sağlık İl Müdürlüğü’nden emekli 4 çocuk babası Sami Elçin (67), bilgisayar programcısı çocukları ile birlikte hobi olarak Osmanlı dönemi savaş aletleri yapıyor. Yaklaşık 25-30 bin arasında demir halkayı birleştirerek zırh yapan ve bugüne kadar yerine yetiştirecek çırak bulamayan Elçin, öğrencilere zırh yapım kursu vermeye başladı. Tokat Teknopark Şirketi’nde Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Esin Tuna’nın öncülüğünde ellerine çekiç alarak demir halkaları birleştirmeye çalışan öğrenciler zor anlar yaşadı. Sami Elçin, öğrencilerin talepte bulunarak zırh yapmak istemesini severek kabul ettiğini belirterek, “Şimdiye kadar zırh yapımını öğrenmek için gelen çok kişi oldu ama öğrenen hiç kimse olmadı. Öğrencilerden ümitliyim, öğreneceklerinden eminim. Gelecek vaat ediyorlar” dedi.
25-30 BİN DEMİR KALKANDAN OLUŞAN ZIRH YAPIMI BİR AY SÜRÜYOR
Yaklaşık 10 yıldır zırh işi ile uğraştığını ifade eden Elçin, “İlk başlarda hobi olarak başladım. Şu anda talep olduğu için hobi olmaktan çıktı, meslek haline geldi. Zırh yapmak kolay değil. Bir hata yaparsan hepsini sökmen gerekiyor. Hatasız kul olmaz ama bunda hata yapmamak gerekiyor. Hata yaptığınız anda zırhın alt tarafında bir terzinin kumaşı çap kesmesine benziyor. Alt tarafı uzun üst tarafı kısa oluyor. Bir zırhı yapmak bir ay sürüyor. Çok dikkat emek gerekiyor. Zırhın her tarafını sayı ile yapıyoruz. Yani sayısal zekada gerektiriyor. Bir zırh 25 bin ile 30 bin halka arasında oluşuyor ve 11 kilo civarında geliyor” dedi.
ÇEYİZİNE ZIRH YAPACAK
GOÜ Elektrik, Elektronik Mühendisliği Öğrencisi Esra Çakır, boş zamanlarını değerlendirmek adına böyle bir kurs almayı arzu ettiklerini kaydetti. Hiç el işi iğne oyası yapmadığını ifade eden Çakır, çeyizine zırh yapmayı düşündüğünü söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.