Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elektrik Çarpması Ve Kalp Krizi Sonucu Şehit Olan 2 Asker Memleketlerine Uğurlandı

Tunceli’de elektrik çarpması ve geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan 2 asker düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.Tunceli İl Jandarma Komutanlığı Elmalık Jandarma Karakolu’nda vatani görevini yapan Jandarma Er Sefa Uzun...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunceli’de elektrik çarpması ve geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan 2 asker düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
Tunceli İl Jandarma Komutanlığı Elmalık Jandarma Karakolu’nda vatani görevini yapan Jandarma Er Sefa Uzun (22), dün, dalgıç pompasını kontrol ederken elektrik akımına kapılarak kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Dün yine, Tunceli Pertek Jandarma Komutanlığı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Adem Şahan da (39) kalp krizi geçirmiş, helikopterle Elazığ’a sevk edilmişti. Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak müdahale edilen Şahan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Şehit olan Jandarma Er Uzun ile Uzman Çavuş Şahan için Elazığ Askeri Hastanesi’de bugün resmi tören düzenlendi. Törene, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, Elazığ İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Uzun ve Şahan’ın aileleri ile askeri personel katıldı. Saygı duruşuyla başlayan törende askerlerin öz geçmişleri okunmasının ardından İl Müftüsü Peyami Güngör dua etti.
Törenin ardından bekar olan Uzun’un cenazesi Bursa’ya, evli ve 1 çocuk babası olan Şahan’ın cenazesi ise Yozgat’a gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.