Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’da vatandaşların demokrasi nöbeti tuttuğu meydana ’15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ adı verildi

Elazığ’da vatandaşların demokrasi nöbeti tuttuğu İzzetpaşa Meydanı’nın adı, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak değiştirildi.Elazığ’da, vatandaşların Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında demokrasi...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2016 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da vatandaşların demokrasi nöbeti tuttuğu İzzetpaşa Meydanı’nın adı, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak değiştirildi.
Elazığ’da, vatandaşların Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında demokrasi nöbeti tuttuğu İzzetpaşa Meydanı’nın adı, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak değiştirildi. Meydana, belediye meclisi tarafından yeni isim verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Milletvekilleri Ömer Serdar ve Metin Bulut, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve nöbet tutan vatandaşlar katıldı.
15 Temmuz ve sonrasında olanları unutturmamak için yapılan çalışmalar kapsamında Elazığ’da İzzetpaşa Meydanı’nın isminin “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak değiştirildiğini belirten Vali Zorluoğlu, ”Bu çerçevede İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nden başlayarak Türkiye’de çok bilinen bazı mekanların isimleri 15 Temmuz şehitlerimizi yaşatacak şekilde değiştirildi. Bu talimat çerçevesinde biz de bugün buradan başlayarak 15 gündür demokrasi nöbeti tutulan bu meydanın ismini 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştiriyoruz. Belediye meclisimiz karar aldı. Bizde valilik olarak onayladık. İnşallah Elazığ’da bu meydan uzun yıllar, yüzlerce yıl 15 Temmuz’u hatırlayacak. Bir daha 15 Temmuz’daki hadiselerin yaşanmaması için her daim uyanık ve tetikte olacak” dedi.
“Sosyolojimize müdahale edilmek istendi”
Millet olarak önemli bir tarihi başlangıç yaptıklarını vurgulayan AK Parti Milletvekili Ömer Serdar, “Elazığ Meydanı olduğu gibi Türkiye’nin 81 vilayetinin ve bir o kadar ilçesinin meydanlarında da altın harflerle önemli notlar düşülüyor. Artık Allah’a hamd ediyoruz ki Türkiye’nin her ilinde ve ilçesinde aynen burada olduğu gibi bir demokrasi meydanı var. Halkın orada sesini yükseltebileceği, yeri geldiğinde orada kendi tarihini yazabileceği bir meydan var. Biz önemli bir süreçten geçtik. Burada sadece darbe girişimi yapılmadı. Aynı zamanda bir terör eylemi yapıldı. Sosyolojimize müdahale edilmek istendi. Ama bunu planlayanlar, içerideki hainler, onları küresel uzantıları ve Ortadoğu coğrafyasında bu tür planlamaları yapan aktörler bazı şeyleri hesaplayamadılar. Burada bir millet var. Bu millet Osmanlı’dan gelen bir millet. Siz cehennem olsanız da göğsümüzde söndürürüz diyen bir milleti hesaplayamadılar” diye konuştu.
“Ezanlar darbeleri susturdu”
Meydanın her türlü güzel ismi ve unvanı hak ettiğini aktaran milletvekili Metin Bulut, “Bu meydanı dolduran sizler her türlü unvanı hak ediyorsunuz. Çünkü sizler bu meydanlarda devletinize, milletinize, milli iradeye ve vatanınıza sahip çıktınız. Tarihte yaşanmamış olan devlet, millet ittifakı bu dönemde yaşandı. 12 Eylül’de darbeler ezanı susturdu. Allah’a hamd olsun 15 Temmuz’da sizden almış olduğumuz güçle ezanlar darbeleri susturdu” ifadelerinde bulundu.
"Siz istediniz, biz de yaptık"
Meydanda 15 Temmuz’dan itibaren destan yazıldığını anlatan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, şunları kaydetti:
“Sizin bu meydanda verdiğiniz ses sadece Doğu Anadolu’da ve Türkiye’de değil bütün dünyadaki mazlumların sesi oluyor. Onlar sizin seslerinizle ayağa kalkıyor. Siz ilk günden itibaren bu meydanın isminin Demokrasi Meydanı olsun dediniz, biz de belediye meclisi olarak bu meydanın adını 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirdik.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.