Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’da patlamanın izleri siliniyor

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ Emniyet Müdürülüğü’ne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısının ardından kentte yaralar sarılmaya başlandı.Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne 18 Ağustos’ta bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2016 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ELAZIĞ (İHA) – Elazığ Emniyet Müdürülüğü’ne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısının ardından kentte yaralar sarılmaya başlandı.
Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne 18 Ağustos’ta bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında 3 polis memuru şehit olmuş, aralarında sivillerin de bulunduğu 217 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü ve çevresindeki binalarda başlatılan çalışmalar sürüyor. Ağır hasar gören emniyet binası, FETÖ/PDY’ye ait olduğu gerekçesiyle el konulan Güzide Hanım İlkokulu’na taşınmaya başlandı. Emniyetin geçici olarak burada hizmet vereceği öğrenildi. Vatandaşların zararlarının karşılanması için de valilik bünyesinde 35 hasar tespit ekibi kuruldu.
Olay günü bankada olduğunu ve geldiğinde evinin hasarıyla karşılaştığını anlatan Bilal Yaşar, "Bizim tek tesellimiz ve en büyük sevincimiz can kaybımızın olmamasıydı. Gidenler bir şekilde yerine gelecek. Bizleri en çok yıkan şey çocuklarımızın o andaki görüntüleri ve emniyetteki olaylar oldu. Mal mülk bir şekilde yerine gelecek. Devletimiz anında açıklama yaparak ’her türlü mağduriyet giderilecek’ dedi. Bizler ev sahibi olarak kendi tedbirlerimizi kendimiz aldık. Bu şekilde yaralarımızı kapamaya çalışacağız" dedi.
Patlama anında bina asansörünün 3. kattayken koparak yere çakıldığını ve içerisinde bir çocuğun bulunduğunu anlatan Yaşar, "5. kattaki komşumuzun oğlunu asansörün içerisinden komşularımız çıkardı. Asansör, kapılar da dahil 3. kattayken kopup en alta çakıldı. İçerisinde bağrışmaları duyup, çocuğu çıkardılar. Çok şükür çocukta bir şey yok" diye konuştu
"Mal geri gelir ama can gelmiyor"
Evinin emniyet müdürlüğü ile karşı kaşıya olduğunu ve yaklaşık 40 bin liralık bir hasar oluştuğunu vurgulayan Cihan Değer ise, "Olay anında çocuklar evdeydi. Masada kahvaltı yapacakları sırada büyük bir gürültüyle patlama oldu. İş yerinden geldim buralar göçük bir durumdaydı. Çelik kapılara kadar dağıldı. Kapılar açılmadı kırarak girdik. Asansörde mağdur olanlar vardı. Onları kurtardık. Yaramızı sarmaya çalışıyoruz. Daire içerisinde sadece 30 ile 40 bin arasın arası masrafımız var. Apartmanın da masrafları var. Asansöre kadar çökmüş durumda. 6 yaşındaki çocuğumun psikolojisi bozulmuş durumda. Çocuğum diyor ki, ‘Biz ne yaptık ki bizi bombalıyorlar. Polisler ne yaptı ki bomba attılar.’ Çocukların psikolojisi tamamen bozulmuş durumda. Yaramızı bir şekilde sarmaya çalışıyoruz. İnşallah bu son olur. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Buna da şükür. Bizde maddi hasar var. Ama şehitlerimiz var. Ailelerine sabır diyoruz. Mal geri gelir ama can gelmiyor" ifadelerini kaydetti.
Öte yandan, yaralılardan 65’inin hastanelerde tedavisi sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.