Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’da demokrasi nöbeti devam ediyor

ELAZIĞ (İHA) –Elazığ’da darbe girişimine karşı meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, 15 Temmuz akşamı başlatılan demokrasi nöbetine devam ediyor.7’den 70’e bir araya gelerek 3 gündür meydandan ayrılmayan vatandaşlar ellerinde...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 23:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 23:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ELAZIĞ (İHA) –Elazığ’da darbe girişimine karşı meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, 15 Temmuz akşamı başlatılan demokrasi nöbetine devam ediyor.
7’den 70’e bir araya gelerek 3 gündür meydandan ayrılmayan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak tepkilerini gösteriyor. 4 çocuğunu alarak meydana gelen Haluk (41) ve Tülin Kaya (32) çifti de nöbete katılan ailelerden biri. Kaya Çifti, 1 yaşındaki Ali,4 yaşındaki Hamza, 6 yaşındaki Ömer ve 9 yaşındaki Ebrar’la 3 gündür her akşam nöbet tuttuklarını, çocuklarının geleceği için sonuna kadar sabahlamaya hazır olduklarını söyledi.
Çocuklarının geleceğini Fethullahçı terör örgütüne bırakmayacağını belirten Tülin Kaya, “Çocuklarımın geleceği için buradayım. Rahat ve huzurlu yaşamaları için sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Sonun kadar da 4 çocuğumla sabahlamaya hazırım. Yeter ki çocuklarımın güzel bir geleceği olsun” dedi.
4 çocuğuyla sabaha kadar meydanda olacağını ifade eden Haluk Kaya ise, “Bu nöbete gelmeseydik ömür boyu esaret altında kalacaktık. 2000 yılı sonrası nesil geçmişteki darbeleri hatırlamıyordu. Bu başarısız darbeden sonra bu çocuklara da bu anı yaşattılar. Artık bu nesil askeri darbelerin ne kadar vahim bir şey olduğunu 20 sene daha hatırlayacak bir nesil oldu. 14 yaşındaki çocuklar bir 20 sene daha darbenin kötü olduğunu anılara koydular. Bizde bu anıları çocuklarımızda yaşatacağız. Bir daha geleceğimizde böyle bir darbenin olmaması için meydanlardayız be her zaman kalmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.