Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’ndan darbe girişimi açıklaması

Elazığ’da bir tuğgeneral ile bir üsteğmenin tutuklandığını belirten Vali Murat Zorluoğlu, bu girişimde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte dün...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da bir tuğgeneral ile bir üsteğmenin tutuklandığını belirten Vali Murat Zorluoğlu, bu girişimde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte dün gece İzzetpaşa meydanına geldi. Vatandaşlarla selamlaşan Vali Zorluoğlu darbe girişimi hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınadığını belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde belki de bir ilk gerçekleşti. Milletimiz artık bu sefer darbeye hayır dedi. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısına kulak veren milletimiz tüm Türkiye’de meydanları doldurdu. Vatandaşlarımız darbecilerin başarılı olmaması için her türlü desteği verdi. Elazığ’da da gerçekten de tam bir bayram havası var. Yapılan girişim çok nahoş bir girişim, bu çağda, bu devirde, darbe yapabileceklerini düşünen kişilerin var olması akıl alır gibi değil, ama maalesef böyle bir girişim hakim kaldı, ama yapıldı. Ancak bu sefer insanlarımız, vatandaşlarımız, milletimiz kendi iradesiyle milli iradeye sahip çıktı. Birçok insan tankların önüne çıktı ve onlardan aldığı destekle de emniyet güçlerimiz can siper çalışarak, bu darbenin önüne çok kısa bir sürede geçti. Çok şükür şu anda büyük oranda bu darbe boşa çıkarılmış durumdadır" ifadelerini kullandı.
"Elazığ’da askeri makamlar darbe girişimine prim vermedi"
Elazığ’da askeri makamların darbe girişimine prim vermediğini dile getiren Vali Zorluoğlu,"Olayın daha hemen başında itibaren Jandarma Komutanımız, 8. Kolordu Komutanımız beni arayarak bu darbe girişimi asla destek olmayacaklarını, bütünüyle devletin ve milletin yanında olduklarını bana bizzat ilettiler. Elazığ’ımızda hakikaten bazı illerde olan nahoş hadiseler olmadı. Tabii vatandaşlarımızda ilk akşamdan beri sokaklara döküldüler, bir bayram havasında, şölen havasında hükümetimize, devletimize, milli iradeye destek oldular. İnşallah ülkemiz bir daha böyle nahoş hadiseler yaşamaz" diye kaydetti.
"En şiddetli şekilde cezalandırılacaklar"
Darbe dönemlerinin çok geride kaldığına inandığını söyleyen Zorluoğlu, "Burada vatanı, memleketi, milleti yönetmenin tek olduğu özgür seçimlerde halkın oyunu alarak gerçekleşebileceğini herkesin inanması lazım. Demokrasiye hepimizin yürekten inanması lazım. İnşallah ülkemiz, milletimiz bir daha bu tür anlamsız hadiselerle karşılaşmaz. Tabi aynı zamanda bu vahşi çete, bu paralel yapılanma çok büyük katliamlar yaptı. Maalesef birçok polisimiz şehit oldu, bir çok masum vatandaş vefat etti. Bu darbe girişimi gerçekleştiren alçaklara bu milletin canını malını korumak üzere emanet edilen silahları, tüfekli topu onlar maalesef bizim milletimizin yüzüne gözüne yönettiler ve alçakça katliamlar yaptılar. Ancak devletimizin gücü milletimizin gücü ortadır. Bu kesinlikle yapanın yanına kar kalmayacaktır. Hukuk çerçevesinde en şiddetli şekilde bu suçları işleyenler cezalandırılacaktır" şeklinde konuştu.
"Tuğgeneral ve üsteğmen tutuklandı"
Konuşmasına devam eden Zorluğlu, "Bize resmi olarak şuana kadar üç tane polis memurumuzun şehit olduğu bilgisi geldi. Henüz şehitlerimizin naaşları ilimize gelmedi. Ancak geldiğinde ben Elazığ halkının şehitlerimize gereken saygıyı ve ilgiyi göstereceğine inanıyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi de Elazığ’da ve hukuki işlemler başlatıldı. Darbe ile darbecilerle alakalı olduğu düşünülen, buna ilişkin bir takım şüphe bulunan kişiler hakkında hukuki işlemler başlatıldı. Adliyemiz ile koordinasyon içerisinde bunları yürütüyoruz. Şu anda ilimizde biri tuğgeneral, diğeri üsteğmen olmak üzere iki tane tutuklama oldu. İlimizde halen hakkında işlem yürütülen şüpheliler var. Yarın, öbür gün, gelecek günlerde bunları daha somut bir şekilde Elazığ kamuoyu ile paylaşacağız. Çok titiz bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.