Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekrem Erdem: “3 milyon Suriyeli gelecekte Türkiye’nin şansıdır”

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı Ekrem Erdem, Türkiye’de bulunan 3 milyon Suriyelinin gelecekte Türkiye’nin şansı olduğunu belirtti.Derneğin Amasya Hatuniye Mahallesi’ndeki yeni binasının açılışı sonrası yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı Ekrem Erdem, Türkiye’de bulunan 3 milyon Suriyelinin gelecekte Türkiye’nin şansı olduğunu belirtti.
Derneğin Amasya Hatuniye Mahallesi’ndeki yeni binasının açılışı sonrası yaptığı söyleşide Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın da Suriye’deki iç savaşın ardından Türkiye’ye sığındıktan sonraki süreçte Türk vatandaşlığına geçmeleri gündeme gelen Suriyelilerle ilgili sözler ifade ettiklerini anlatan Ekrem Erdem, “Türkiye’de bulunan 3 milyon Suriyeli gelecekte Türkiye’nin şansıdır. Çünkü onlar daha enerjik. Tutunmaya çalışıyorlar” dedi.
Aynı zamanda Ak Parti İstanbul Milletvekili olan Erdem, Almanya’daki Türklerin çocukları için Türkçeyi önemsemeyip Almancayı öğrenmelerini tavsiye ettiklerini görünce onları da uyardığına değinerek, “Siz Almanlardan çok daha şanslısınız. Çünkü Almanlardan farklı olarak siz çift dillisiniz. Şimdi düşünün bir Alman firması Türkiye’de iki dilli Türkü mü tercih eder, tek dilli Almanı mı? Çift dilliyi tercih eder? Siz neden Türkçenizi yok ediyorsunuz? Türkçeyi yok etmeyelim diye Almancayı da karşınıza almayın. Almanya’ya da Türk firmaları var. Onlar kimi tercih eder? Onlarda çift dilliyi tercih eder. Siz Almanlardan daha şanslısınız. Çünkü siz çift kültürlüsünüz. Bir geldiğiniz Türkiye’den getirdiğiniz kültür var. Birde burada bulduğunuz kültür var” şeklinde konuştu.
“Tarihi yazanlar. Medeniyeti oluşanlar hep göçmenlerdir. Anadolu tarihine bakın. Hep Anadolu’ya dışarıdan gelenler büyük medeniyetler oluşturmuşlar. Şehirlere bakın. Şehirlere göç edenler yerlileri geçmişler” diyen Erdem, Türkçenin zenginliğine değinip “Diline sahip çıkarsan, kültürüne sahip çıkarsan bu tutunma işini doğru yaparsan siz bu üçünü yaparsanız yarının Almanyası sizsiniz” ifadelerini kullandı.
Amasya Valisi Salih Işık, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ve diğer davetlilerin de katıldığı dernek binasının açılışında TDED Amasya Şubesi Başkanı Hüseyin Menç tarafından konuklara oluşturulan Müftü Tevfik Efendi anı odası hakkında bilgiler verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.