Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomiye kadın eli değiyor

Türk ve Kazak iş kadını girişimciler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB) tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Türk ve Kazak girişimciler, toplantı sonrası ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türk ve Kazak iş kadını girişimciler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB) tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Türk ve Kazak girişimciler, toplantı sonrası ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirdi.

Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası “Atameken” Kadın Girişimcileri Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle Türkiye’ye geldi.TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda düzenlenen Türkiye-Kazakistan Kadın Girişimcileri İşbirliği Toplantısında bir araya gelen girişimci iş kadınları, ikili iş görüşmeleri de yaptı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ruhsar Pekcan’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly de katıldı. İki ülke girişimci iş kadınları arasında yeni ticari ortaklıklar, yeni girişimlerin amaçlandığı toplantıya Kazakistan’dan 50, Türkiye’den 50 girişimci iş kadını katıldı.

"Kadınlarımıza teknoloji odaklı projelerde yer alması için teşvik ediyoruz"

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ruhsar Pekcan TOBB’un çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Toplantının girişimciler için verimli geçmesi temennisinde bulunan Pekcan, "Verimli başarılı işbirlikleri diliyorum. 81 ilde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 6 bin 405 üyeniz bulunmaktadır. Hedefimiz girişimciliğe özendirmek, girişimcilik sayısını arttırmak, güçlü girişimcilik ruhu oluşturmak. Bu şartları sağlamak için Türkiye’nin bütün bölgelerinde eğitimler, paneller, konferanslar düzenliyoruz. Kadınlarımıza teknoloji odaklı projelerde yer alması için teşvik ediyoruz. Mobil sorunların çözümü Kadın Projemiz ve Geleceği Yazan Kadınlar Projemiz Türkiye geneline yayıldı. Çok ciddi başvurular aldık. Birleşmiş Milletler’in son yayınladığı raporda nüfusumuzun yüzde ellisini oluşturan kadınlarımız eğer gerçek anlamda iş hayatına katkıda bulunabilseydi dünyanın Gayri Safi Milli Hasılası 28 trilyon dolar daha fazla olacaktı. Türkiye’de de nüfus oranında katılım olabilseydi Türkiye’nin gayri safi milli hasılası 3 bin dolar civarında artması beklenmekteydi" dedi.

"Türkiye son 35 yılda müthiş bir dönüşüm yaşadı"

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay yaptığı konuşmada iki ülke arasında ticari ilişkilerin önemli bir boyut kazandığını belirtti. Günay, Türkiye son 35 yılda müthiş bir dönüşüm yaşadı. 35 yıl önce 3 milyar dolar ihracat yapan bir tarım ülkesi iken, şimdi 160 milyar dolar ihracat yapan dev bir sanayi ülkesi haline geldik. Pek çok sektörde başarı hikayeleri yazdık. Dünyanın 17’inci büyük ekonomisi haline geldik. Ama şunu fark ettik. Bütün bu süreçte bir şeyi ihmal etmişiz: Kadınlarımızı. Yaptığımız hesaplar gösterdi ki kadınlarımızı gelişmiş ülkelerdeki kadar iş hayatına kazandırsaydık, bugün dünyanın 17’nci değil, 12’nci Büyük ekonomisi olacaktık. Yani yıllarca tek kanatla uçmaya çalışmışız. İşte TOBB olarak “ekonomiye kadın eli değsin” dedik. Kadınlarımızı iş hayatında daha aktif hale getirmek için, kadın girişimci sayımızı arttırmak için 2007 yılında Kadın Girişimciler Kurulumuzu kurduk. Avrupa’nın en büyük kadın girişim ağını hayata geçirdik. Şu an 81 ilimizde, 6 bin 500 kadın girişimcimiz bu kurullar için aktif çalışıyor. Ben bu vesile ile bugün aramızda olan kadın girişimcilerimize yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.