Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Kazakistan’da gerçekleştirilen Yatırım Fuarı’na katılmak üzere gittiği Kazakistan’da Ahmet Yesevi Üniversitesi’ni de ziyaret etti.Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile Almatı Başkonsolosu Rıza...

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Kazakistan’da gerçekleştirilen Yatırım Fuarı’na katılmak üzere gittiği Kazakistan’da Ahmet Yesevi Üniversitesi’ni de ziyaret etti.
Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz ve beraberindeki heyete Türkistan’da Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Nursoy, Prof. Dr. Taljan Perdeşulı Raimberdiyev, Yrd. Doç. Dr. Berik Ahmetov ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İdris Şengül eşlik etti. Türkistan’da Hoca Ahmed Yesevi’nin türbesi ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Hoca Ahmed Yesevi Camii’ni de ziyaret eden Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin ile Başkonsolos Yılmaz, daha sonra Ahmet Yesevi Üniversitesi’ne geçti. Burada Kültür Merkezi bünyesinde yer alan Türk Tarih Müzesi’ni gezen Metin, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin Türkistan yerleşkesini gösteren proje maketi başında yetkililerden detaylı bilgi aldı. Daha sonra Ahmet Yesevi Üniversitesi Hatıra Defteri’ni imzalayan Bakan Yardımcısı Metin’e, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış tarafından hediye takdimi yapıldı.
Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ahmet Yesevi Üniversitesi’ne ziyaretinin ardından Türkistan’dan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.