Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eko Avrasya Ve Kotsiad’dan Kocaeli Valisine Nezaket Ziyareti

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Kocaeli Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (KOTSİAD) yöneticileri, Mayıs ayı içerisinde Kocaeli’de yapılması planlanan Türkiye-Ukrayna İşadamları Forumu ile alakalı olarak Kocaeli Valisi...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Kocaeli Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (KOTSİAD) yöneticileri, Mayıs ayı içerisinde Kocaeli’de yapılması planlanan Türkiye-Ukrayna İşadamları Forumu ile alakalı olarak Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu bilgilendirmek üzere bir nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli’nin ekonomik potansiyelinin çok güçlü olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı konumunu güçlendirerek 2023’te marka bir kent olmayı hedeflediğimiz Kocaeli’de 12’si faal olmak üzere 13 Organize Sanayi Bölgesi, 4 teknoloji geliştirme merkezi ve teknopark, 2 serbest bölge ve 2 üniversite bulunmakta. Bu büyük potansiyeli Avrasya ülkeleri ile paylaşmak, ülkemize ve bölgemize büyük katkı sağlayacaktır. STK’ların bu bağlamda yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşılıyor ve önemsiyorum’’ dedi.
Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşunun yüzde 20’sine ev sahipliği yapan Kocaeli’nin bilinirliğine katkı sağlamak ve mevcut ekonomik potansiyelini artırmak üzere uluslararası bir kaç proje hazırladıklarını vurgulayan EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren de, şöyle konuştu: "Sivil inisiyatif olarak 2023 Türkiye Vizyonuna katkı sağlamak amacıyla bazı çalışmalar yürütmekteyiz. Avrasya’nın sanayi üssü olarak bilinen Kocaeli’de önümüzdeki aylarda EkoAvrasya ve KOTSİAD tarafından ortaklaşa icra edilecek olan Türkiye-Ukrayna İşadamları Forumu ile alakalı hazırlık çalışmalarını başlattık. Bu vesile ile sayın valimizi bilgilendirdik.’’
Türkiye-Ukrayna İşadamları Forumunun Kocaeli’de yapılacak olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden KOTSİAD Başkanı Mehmet Allak, "Sanayisi ve üniversiteleri ile teknoloji merkezi fonksiyonunu yüklenmiş olan Kocaeli’de uluslararası bir etkinliğe imza atmanın heyecanı içerisindeyiz. Karadeniz’de komşumuz olan Ukrayna ile olan ilişkilerimizi ekonomik ve sosyal açıdan daha güçlü hale getireceğimize inandığım bu etkinlik aynı zamanda bölgemizin tanıtımına da katkı sağlayacaktır’’ dedi.
EkoAvrasya Girişimciler Kurulu Başkanı Kenan Acıkök ve KOTSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alican Kazgan’ın da hazır bulunduğu nezaket ziyaretinde Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na her iki STK’nın çalışmalarıyla alakalı geniş bilgi arz edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.