Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim-Sen ve KESK, Eğitim-Sen’den yapılan ihraçlara tepki gösterdi

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 9 bin 800 Eğitm-Sen üyesinin açığa alınmasına ilişkin, "OHAL ve KHK’lara sığınarak öğretmenleri açığa alan, Eğitim-Sen üyelerini açığa alan...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 9 bin 800 Eğitm-Sen üyesinin açığa alınmasına ilişkin, "OHAL ve KHK’lara sığınarak öğretmenleri açığa alan, Eğitim-Sen üyelerini açığa alan ve Eğitim-Sen üzerinde baskı kurmaya çalışanlar hukuk karşısında bunun hesabının sorulacağını bilmelidir" dedi.
Eğitim-Sen ve Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 9 bin 800 Eğitm-Sen üyesinin açığa alınmasına tepki göstermek için Eğitim-Sen Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, yaptığı konuşmada, bu eğitim ve öğretim yılına ihraçlarla başlandığını kaydederek, "Bu eğitim ve öğretim yılı, 18 milyon öğrenci, 1 milyon öğretmenin büyük bir kaos yaşamasına neden olan açığa alma ve görevden ihraçlarla başlamıştır. Açığa almaların içerisinde 9 bin 800 Eğitim-Sen üyesi bulunmaktadır. Özellikle 672 sayılı KHK ile açığa alınan arkadaşlarımızın çok büyük bir kısmı sendikal faaliyetlerinden dolayı açığa alınmışlardır ve haklarında şu ana kadar herhangi adli ya da idari bir soruşturma açılmadan sadece 672 sayılı KHK’ya dayandırılarak açığa alınmış ve bununla ilgili mücadele sürecimiz devam etmektedir. Hükümet burada darbe fırsatçılığı yapmıştır. Açığa alınan, hedefe koyulan sadece eğitimciler değil aslında yüz yıllık mücadele geleneği olan Eğitim-Sen’dir. Eğitim-Sen sadece emek ve özlük hakları mücadelesi vermekle kendini sınırlandırmamış, anti demokratik bütün yönelimlere karşı bilimsel, kamusal, demokratik, ana dilde eğitimi savunmuş ve demokrasi mücadelesini sürdürmüştür. İşte bu nedenle Eğitim-Sen hedef haline getirilmiştir" diye konuştu.
Eğitim-Sen’in dinci, gerici eğitime karşı bilimsel, laik, demokratik eğitimi savunduğu için hedef alındığına işaret eden Karaca, "Eğitim-Sen’i verdiği mücadeleler ve çizgisi nedeniyle hedef haline getirenlerin baskı ve tehditleri karşısında bundan önceki süreçlerde diz çökmediği gibi bundan sonra da diz çökmeyecektir. OHAL ve KHK’lara sığınarak öğretmenleri açığa alan, Eğitim-Sen üyelerini açığa alan ve Eğitim-Sen üzerinde baskı kurmaya çalışanlar hukuk karşısında bunun hesabının sorulacağını bilmelidir" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.