Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim-İş’ten katliam ve teröre lanet

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Akhisar Temsilciliği tarafından düzenlenen basın toplantısında, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen saldırı kınanırken, 23 yıl önce Sivas Madımak otelinde yaşanan...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Akhisar Temsilciliği tarafından düzenlenen basın toplantısında, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen saldırı kınanırken, 23 yıl önce Sivas Madımak otelinde yaşanan katliamda hayatını kaybedenler de anıldı.
Eğitim-İş Akhisar Temsilciliği Ragıpbey Mahallesi 18 sokak üzerinde bulunan lokal binasında yapılan basın açıklamasını yönetim kurulu üyesi Duran Ergan yaptı.
İstanbul’daki hain saldırıyı kınadıklarını ve 23 yıl önce yaşanan Sivas katliamını unutmadıklarını belirten Duran Ergan, "İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen ve tüm ülkeyi yasa boğan, 44 kişinin yaşamını yitirmesine, 100’ün üzerinde kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Ülkemiz art arda gelen terör saldırıları ve şehit haberleriyle sarsılmakta, masum vatandaşlarımız yaşamını kaybetmektedir. Bir yıl içinde yüzlerce insan teröre kurban verilirken ne yeterli önlem alınmış ne de tek bir istifa gelmiştir. Dahası hükümet yetkililerinden patlamayla ilgili haberlerin büyütülmemesi gerektiği yönünde açıklamalar gelmiştir" diye konuştu.
"Patlamanın sorumluları ve arkasındaki güçler bir an önce ortaya çıkarılmalı" diyen Ergan, "Avrupa’nın en büyük havalimanları arasında gösterilen Atatürk Havalimanı’nda yaşanan güvenlik zafiyeti nedeniyle sorumlular hesap vermelidir" dedi.
Sivas katliamı
Ergan açıklamasının devamında 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yaşanan katliamın üzerinden 23 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Madımak Oteli’nde 33 aydın, sanatçı, yazar ve 2 otel çalışanı gencimiz yakılarak katledildi. 35 insanımızın yaşamına kıyan, ülkemizi faşizmin karanlık dehlizlerine çekmeye çalışan bu cumhuriyet karşıtı gerici eylemi bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Aydınlarımızı yakanların ağzından “Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta Yıkacağız” sloganının çıkması bir tesadüf değildi. İşte bu nedenle Eğitim-İş olarak, Atatürk’e ve Cumhuriyet Devrimlerine saldıranlara inat, Atatürk’e ve Cumhuriyet Devrimlerine sahip çıkmanın inancı ve azmiyle, bu acı günü ’Cumhuriyeti Sivas’ta Kurduk, Sonsuza Kadar Yaşatacağız’ sloganıyla anıyoruz. Sivas katliamında yaşamını yitiren aydınlarımızı, sanatçılarımızı unutmadık, unutturmayacağız" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.