Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim-iş Genel Başkanı Demir: “Ücretli Öğretmen İle Kamusal Hizmet Olan Öğretmenlik Yapılamaz”

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, “Ücretli öğretmen ile kamusal hizmet olan öğretmenlik yapılamaz” dedi.Kırşehir teşkilatını ziyaret eden Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, çalışanların içerisinde oldukları zorlukları yerinde...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, “Ücretli öğretmen ile kamusal hizmet olan öğretmenlik yapılamaz” dedi.
Kırşehir teşkilatını ziyaret eden Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, çalışanların içerisinde oldukları zorlukları yerinde tespit etmek ve görmek için ziyaretler yaptıklarını söyledi. Hükümetin eğitim alanında yaptığı uygulamaları eleştiren Demir, 3 Mart 1924 tarihinin eğitim devriminde çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Tevhid-İ Tedrisat bu dönemde yok sayıldı. Cumhurbaşkanı, ‘Ben anayasayı tanımıyorum’ dedi ama herkes yasalara, anayasaya uymak zorunda. Eğitim deyince TBMM’ye sunulan, Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve Bazı Kanun Hükmünde Değişiklik Öngören Yasa Tasarısı Meclis’e sunuldu. Bazı değişiklikleri kabul etmek mümkün değildir.”
Ücretli öğretmen ile kamusal hizmet olan öğretmenliğin yapılamayacağını söyleyen Demir, “Ücretli öğretmen ile kamusal hizmet olan öğretmenlik yapılamaz. Sadece 70 bin öğretmen varken, birçok yerde birleştirilmiş sınıf varken, kendi rakamları ile 120 bin civarında öğretmen açığı varken Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmayacak demek eğitimle, eğitim çalışanları ile, 350 bin atanamayan öğretmen ile alay etmektir. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değil. Milli Eğitim Komisyonu’ndan Maarif Vakfı diye bir vakıf geçti. Bu vakıf ile Milli Eğitim Bakanlığı by-pas edilerek Maarif Vakfı kuruluyor. Eğitimin devlet gözetiminde ve devlet desteği ile kamusal bir şekilde verilmesi gereğini ifade etmek isterim. Çöken eğitim sisteminin kurtarılma şansı da vardır. Kurtarmak için Cumhuriyetin fabrika ayarlarına dönmek gerekir” dedi.
Kırşehir’de Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik biriminin farklı uygulamalarını duyduklarını iddia eden Demir, “Eğitim-İş Kırşehir Şube Başkanı Altan Mucuk, Kırşehir’de genel başkanı temsil görevini üstlenir. Her türlü açıklamayı yapma hakkına da sahiptir. Validen, Milli Eğitim Müdüründen ve diğer güvenlik görevlilerinden icazet alacak değiliz. Vesayet altında sendikacılık yapılmaz. Bunu vali de, Milli Eğitim Müdürü de, güvenlik görevlileri de bilsin. Haksızlıklar yapılırsa Genel Merkezimizi buraya taşıyıp gök kubbeyi de başlarına yıkmayı deneriz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.