Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu ve 2 No’lu şubelerin hizmet binası açıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Ufkumuzu asla ülkemizle sınırlı tutmayıp, kireçle boyanmış sınırların dışına çıkarak, bunun dışına taşıp, gönül coğrafyalarımız ve medeniyet coğrafyamıza ulaşacağız”...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Ufkumuzu asla ülkemizle sınırlı tutmayıp, kireçle boyanmış sınırların dışına çıkarak, bunun dışına taşıp, gönül coğrafyalarımız ve medeniyet coğrafyamıza ulaşacağız” dedi.
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu ve 2 No’lu şubelerin hizmet binaları açılış töreninde konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kamu görevlileri ve emeklilerin hakkını, hukukunu gözetme, sosyal adaleti sağlama, milli gelirden adil dağılımı sağlama konusunda gayret gösteren Türkiye’nin en büyük emek hareketiyiz. Bu nedenle ufkumuzu asla ülkemizle sınırlı tutmayıp, kireçle boyanmış sınırların dışına çıkarak, bunun dışına taşıp, gönül coğrafyalarımız ve medeniyet coğrafyamıza ulaşacağız. Sendikal birikimimizi diğer ülkelerde bulunan emek örgütleri ile birleştirerek, küresel bir emek birlikteliğine doğru yürüyeceğiz. Memur-Sen olarak geçtiğimiz ay 58 ülkeden 120 konfederasyon yöneticisinin katılımıyla ‘İslam Dünyasında Sendikacılık’ sempozyumunu gerçekleştirdik. Gönül coğrafyamıza ulaşmak noktasında önemli bir adım atmış olduk. Bu tip çalışmalarımız bundan sonraki süreçte de devam edecek. Türkiye’deki sendikal duruşumuzu dünya kamuoyuna taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
"Darbelerin panzehiri meydanlardır"
Yalçın, Memur-Sen’in Türkiye’nin demokratikleşmesinde büyük katkısı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
“Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünde bariyer kuranlara karşı dalga kıran görevi gördük. 28 Şubat post-modern darbeden aldığımız dersle 2000 yılından sonra yapılan her girişimin karşısında olduk. Ülkemiz 8 tane darbe girişimi atlattı. Son olarak 15 Temmuz darbe girişimi görünümlü işgal hareketine karşı meydanlara indik, tanklara, uçaklara meydan okuduk. 1 milyon üyemizi harekete geçirerek, ‘darbelerin panzehiri meydanlardır’ çağrısında bulunduk. Teşkilat olarak millet iradesinin yanında, darbelerin karşında olduğumuzu haykırdık. Sonuç olarak milletimiz adeta bir destan yazdı ve hainlere unutamayacağı bir ders verdi. Ülkenin söz konusu olduğu yerde üye teferruattır. 15 Temmuz hain darbe girişimi karşında dik durduk ve bu duruşumuzu bütün dünyaya gösterdik.”
"Zirve yolculuğumuzu hız kesmeden sürdüreceğiz"
Memur-Sen’in bugün ortaya koyduğu sendikacılık faaliyeti ile Akif İnan’ın büyük idealini gerçekleştirmek yolunda adımlar attığını belirten Yalçın, “Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın çizdiği erdemli sendikacılık hedefleri doğrultusunda yolumuzdan hiç şaşmadan, güç kaybetmeden ilerliyoruz. Memur-Sen teşkilatı mirasın hakkını vermiş bir teşkilattır. Bayrağı her geçen gün yükselten bir teşkilat olarak, üyeye, ülkeye, insana ve İslam’a hizmete devam ediyoruz. Zirve yolculuğumuzu hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.