Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim-Bir-Sen: “İkili öğretime son vermek için 74 bin dersliğe ihtiyaç var”

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, eğitim sistemindeki derslik sorununa ilişkin yaptığı açıklamasında, "Türkiye’deki öğrenci dağılımının homojen olduğu varsayılacak olursa, okul öncesi ile ilköğretimde ikili eğitim...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, eğitim sistemindeki derslik sorununa ilişkin yaptığı açıklamasında, "Türkiye’deki öğrenci dağılımının homojen olduğu varsayılacak olursa, okul öncesi ile ilköğretimde ikili eğitim uygulamasına son vermek için yaklaşık 74 bin dersliğe ihtiyaç olduğu söylenebilir" dedi.
Latif Selvi, eğitim sistemindeki derslik ihtiyacına ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu. Selvi, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“2015-2016 öğretim yılında ilköğretimde yaklaşık 60 bin derslikte ikili öğretim yapıldığı söylenebilir. Aynı akademik yılda okul öncesinde ise özel eğitim kurumları hariç 55 bin 287 şube ve 41 bin 566 derslik vardır. Yani farklı nedenlerle özellikle kullanılamayan dersliğin olmadığı varsayıldığında en az 13 bin 721 derslikte ikili eğitim yapılmaktadır. Sınıf mevcutları, açıköğretim ve özel öğretim kurumları öğrenci oranlarının sabit kalacağı ve Türkiye’deki öğrenci dağılımının homojen olduğu varsayılacak olursa, okul öncesi ile ilköğretimde ikili eğitim uygulamasına son vermek için yaklaşık 74 bin dersliğe ihtiyaç olduğu söylenebilir. Öte yandan, özel öğretim kurumlarındaki öğrenci oranları artacak olursa bu kurumlardaki kullanılmayan dersliklerden daha fazla istifade edilebileceğinden derslik ihtiyaçları daha da azalacaktır. 2005, 2006 ve 2014 yıllarında her yıl yaklaşık olarak 20 bin derslik yapıldığı görülmektedir. 2015 yılında 10 bin derslik yapıldığı görülmektedir. İlköğretimde ikili eğitimin sonlandırılması için bu sayının 3 yıl sonunda toplamda 60 bin derslik olacak şekilde, kademeli olarak artırılması gerekmektedir. Okul öncesi 5 yaş grubunda net okullaşma oranı 65,69’dur. Bunun da yüzde 100’e çıkarılması için 16 bin derslik ihtiyacı vardır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.